Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου . Οι εχθροί, βρίσκονται εντός των τειχών.


Η απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου είναι απόρροια των μεθοδεύσεων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, η οποία, από τον Νοέμβριο ή και νωρίτερα, συζητούσε με το Υπουργείο Ανάπτυξης για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και των εκπτώσεων, πλήρως συντεταγμένη στο πνεύμα του τρίτου Μνημονίου.
Είναι απόρροια της εμμονής της ΕΣΕΕ στους «στημένους» διαλόγους με τις κυβερνήσεις, οι οποίοι έχουν οδηγήσει σε απορρύθμιση της αγοράς υπέρ των πολυεθνικών και σε δραματική επιδείνωση της θέσης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων – κάθε φορά που συζητούν έρχεται κι ένα κακό στις πλάτες μας, το τελευταίο ήταν το φορολογικό.
Είναι απόρροια της «υπενθύμισης» που έστειλε την περασμένη Παρασκευή η ΕΣΕΕ στην κυβέρνηση, ότι έχει καθυστερήσει η νομοθετική ρύθμιση για τις 30 Δεκεμβρίου.
Ποιος δεν αντιλήφθηκε το «σικέ» παιχνίδι, με το δήθεν άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές, για να καταλήξουν τελικά στις 7 που ζητούν αρχικά οι πολυεθνικές ή στις 4 που κρυφά ζήτησε η ΕΣΕΕ; - αν δεν αντιδράσουμε, θα φτάσουμε και στις 52, δεν υπάρχει αμφιβολία.
Οι Ομοσπονδίες και οι Εμπορικοί Σύλλογοι που έσπευσαν να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους στο Υπουργείο, οφείλουν να καλέσουν τα εμπορικά καταστήματα να μείνουν κλειστά στις 30 Δεκεμβρίου.
Αυτή η Κυριακή συνδέεται άρρηκτα με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και δεν έχει καμία σχέση με την «τόνωση» της αγοράς.
Δεν είναι υποχρεωμένοι οι σύλλογοι να πειθαρχήσουν και δεν πρέπει.
Θα έχουν βαρύτατες ευθύνες όσοι αποδεχτούν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και θα αποδειχθούν δίγλωσσοι, όπως η ΕΣΕΕ.
Αποδεικνύεται ότι ο εχθρός βρίσκεται «εντός των τειχών» κι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, δεν είναι παρά η «βιτρίνα» του.
Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να νομοθετήσει το ένα μετά το άλλο τα μέτρα της εξόντωσής μας, χωρίς ένα «πρόθυμο», «ήπιο», «συγκαταβατικό» και «συμβιβασμένο» ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο.
Αυτή είναι η πρώτιστη αιτία των δεινών μας, η απουσία αντιπροσωπευτικής, συλλογικής δύναμης διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.
Η αποχή των εμπόρων από τους συλλόγους τους, οδηγεί στην εκλογή αντιπροσώπων, στη μεγάλη πλειοψηφία, ελεγχόμενων από τα κόμματα – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – που διέλυσαν τόσο τον συνδικαλισμό όσο και τη χώρα.
Η Ομοσπονδία Β/Δ Ελλάδας και Νήσων, έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, θεωρεί ότι η ΕΣΕΕ προσδέθηκε οριστικά στο άρμα των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων.
Με όση δύναμη έχουμε, θεωρούμε καθήκον μας να αγωνιστούμε όχι μόνο για την πολιτική ανατροπή της πτώχευσης, αλλά και για να συνειδητοποιήσουν πανελλαδικά οι έμποροι τον ρόλο που παίζει η Εθνική Συνομοσπονδία στη σταδιακή εξαφάνιση του μικρού εμπορίου από τη χώρα.
Η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων θα προέλθει μέσα από τη διαρκή δουλειά των Εμπορικών Συλλόγων να συσπειρώσουν γύρω τους την πλειοψηφία των συναδέλφων, ώστε μέσα από τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και τη συλλογικότητα να προκύψουν εκπρόσωποι που θα διεκδικήσουν, αταλάντευτα, όσα χρειάζεται το μικρό εμπόριο για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.
 ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ (Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: