Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Δρυός πεσούσης , πας ανήρ ξυλεύεται....


 Η ελληνική συγκυβέρνηση φαίνεται καθαρά ότι βάζει πλάτες στην απόσπαση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
 «Είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε το ενεργητικό και το παθητικό των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας .
Στο παρασκήνιο, πίσω από την παρεχόμενη «ομπρέλα προστασίας», εκδηλώνονται οι ανταγωνισμοί η επιθετικότητα και οι βλέψεις της ντόπιας πλουτοκρατίας.
Ηδη εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την εξαγορά των υποκαταστημάτων των τραπεζών Κύπρου, CPB(πρώην Λαϊκή) και Ελληνική Τράπεζα. Το πάνω χέρι έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με προίκα τον πακτωλό από τα δάνεια από  (ΕΕ-ΔΝΤ) και με όχημα το «καλό κομμάτι» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο οποίο είναι ο μοναδικός μέτοχος, σχεδιάζεται να προχωρήσει το σχέδιο της εξαγοράς.
«Προσφορές», στην Τράπεζα της Ελλάδας που θα τις εξετάσει, είτε για την απόκτηση μεμονωμένων τραπεζών, είτε συνολικά για τα υποκαταστήματα και των τριών κυπριακών τραπεζών, έχουν υποβληθεί από τους ομίλους της Εθνικής, Άλφα και Πειραιώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: