Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κοινωνικό αγαθό πρέπει να είναι το νερό "και όχι εμπόρευμα" .....


Κοινωνικό αγαθό πρέπει να αποτελεί το νερό "και όχι εμπόρευμα" υπογραμμίζει το ΚΚΕ, για την παγκόσμια ημέρα του νερού.

"Το νερό, ο πολυτιμότερος φυσικός πόρος, πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η στρατηγική της άρχουσας τάξης και της ΕΕ, με την οδηγία του 2000 κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, θυσιάζει τις κοινωνικές ανάγκες στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλίων", τονίζεται αρχικά στην ανακοίνωση.
"Στη σημερινή συγκυρία η τρικομματική κυβέρνηση επιταχύνει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης - αποχέτευσης που θα οδηγήσει σε νέα χαράτσια σε βάρος της λαϊκής οικογένειας, επιδείνωση της κατάστασης των εργαζόμενων του κλάδου, αύξηση των κινδύνων για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος".
Και στη συνέχεια:
"Στο πλαίσιο της κοινοτικής πολιτικής της "ανάκτησης του περιβαλλοντικού κόστους", της έμφασης στον περιορισμό της κατανάλωσης, οι φτωχοί αγρότες θα βρεθούν μπροστά στην απειλή των υδρομέτρων. Την ίδια στιγμή οι βιομήχανοι θα συνεχίζουν ασύδοτοι να δηλητηριάζουν τα υδάτινα αποθέματα για να απομυζήσει το κεφάλαιο μεγαλύτερα κέρδη", προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει:
"Το ΚΚΕ τονίζει ότι ο αγώνας ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του νερού έχει μόνο μία νικηφόρα προοπτική, του δρόμου ανάπτυξης της λαϊκής εξουσίας, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, ώστε η αξιοποίηση του νερού να σχεδιάζεται, να υλοποιείται και να ελέγχεται με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: