Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ανακαλύφθηκαν χιλιάδες τοιχογραφίες

Περίπου 5.000 τοιχογραφίες σε πολύ καλή κατάσταση, βρέθηκαν σε σπήλαια στην οροσειρά του Σαν Κάρλος, στη μεξικανική πολιτεία της Ταμαουλίπας (βορειοανατολικά), ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας (INAH) στον ιστότοπό του.

Οι εμπειρογνώμονες δεν είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσουν τη χρονική περίοδο κατά την οποίας έγιναν αυτές οι τοιχογραφίες, ελλείψει αντικειμένων που θα μπορούσαν να τις συνδέσουν με ένα ιστορικό πλαίσιο, όμως το INAH υπογραμμίζει ότι θα είναι δυνατό να συλλέξει και να αναλύσει δείγματα χρωστικής ουσίας για να προσδιοριστεί κατά προσέγγιση τη χρονική περίοδο κατά την οποία φιλοτεχνήθηκαν.
Οι 4926 τοιχογραφίες ανακαλύφθηκαν μετά από έρευνες της αρχαιολόγου Μάρτα Γκαρθία Σάντσες σε μια περιοχή του Δήμου του Μπούργκος του Μεξικό.
Οι τοιχογραφίες μας δίνουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες νομάδων που επικεντρώνονται στο κυνήγι, το ψάρεμα και την τροφοσυλλογή, αλλά μπορούμε επίσης να δούμε και εικόνες θρησκευτικού και αστρονομικού χαρακτήρα καθώς και απεικονίσεις της πανίδας και της χλωρίδας.
"Οι περισσότερες από τις τοιχογραφίες αυτές έχουν διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση", δήλωσε με ικανοποίηση η Σάντσες.

Πηγή : Ενικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: