Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η αποθέωση του «κοινωνικού αυτοματισμού»

Εμπαιγμός, κυνικότητα και αφάνταστη προκλητικότητα από την συγκυβέρνηση!

Προκλητικός και κυνικός, ο Σ. Κεδίκογλου επιχείρησε όχι απλά να προσεταιριστεί την κοινή γνώμη, αλλά και να υποδαυλίσει τον κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων της ΕΡΤ, παρουσιάζοντας το κλείσιμό της σαν υποχρέωση της κυβέρνησης απέναντι στο λαό που κάνει θυσίες! Σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την ανοχή του λαού, υποσχέθηκε απαλλαγή απ' το τέλος υπέρ της ΕΡΤ, έως την επαναλειτουργία του νέου Οργανισμού, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «χαράτσι»!
Υποσχέθηκε ακόμα ότι «μετά θα πληρώνουν πολύ λιγότερα» και πως«για όσες θέσεις της σημερινής ΕΡΤ κρίνονται υπεράριθμες, θα προσληφθούν με ΑΣΕΠ νέοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει ανάγκη»! Πρόκειται για σωστό εμπαιγμό απ' τον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης που έχει φορτώσει στις πλάτες του λαού πλείστα όσα ασήκωτα χαράτσια και αποψιλώνει συστηματικά από προσωπικό τομείς κρίσιμους για τη ζωή του, όπως η Υγεία.
«Δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για "ιερές αγελάδες" που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού (...) δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Κι αυτό τελειώνει σήμερα...» δήλωσε για να υποδαυλίσει έχθρα ανάμεσα στους εργαζόμενους, κρύβοντας συνειδητά ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πληρώνουν όπως και όλοι οι υπόλοιποι την κρίση για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Σε άλλο σημείο, επέμεινε στην πρόκληση λέγοντας: «Την ΕΡΤ την πληρώνει ο ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: Γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο! Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: Τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ' όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι (...) Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της (...) στη διαχείριση των συμβάσεων (...) στη διαχείριση του υλικού (...) Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: