Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ανιστόρητος η αφελής ο δήμαρχος Πέλλας;

 Ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, με αφορμή την διοργάνωση του Δρόμου Θυσίας 2013, δεν κάνει απολύτως καμία αναφορά στους ενόχους της σφαγής την 14η Σεπτέμβρη στα Γιαννιτσά και δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Πέλλας: 

«Έχουν περάσει 69 χρόνια από την 14η Σεπτεμβρίου 1944, από την ομαδική εκτέλεση των 120 συμπολιτών μας. Κάθε χρόνο στο γύρισμα της ιστορικής ημερομηνίας της Θυσίας των Γιαννιτσωτών, οι ζωντανοί θυμόμαστε τους αγωνιστές της αντίστασης και της λευτεριάς. Ιερή υποχρέωσή μας η μνήμη των νεκρών.
 Οι μνήμες ζωντανεύουν και τα συναισθήματα όλων μας είναι διάχυτα τιμώντας τη Θυσία τους. 
Ο Ηρωισμός των συμπατριωτών μας δείχνει το δρόμο των αξιών, του χρέους μας απέναντι στην κοινωνία και τη νέα γενιά.
Ο εορτασμός της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στην ανανέωση της ιστορικής μνήμης, πρέπει να γίνει η πηγή από την οποία θα αντλήσουμε όλοι μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά, διδάγματα για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
 Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από τους προγόνους μας που δεν πολέμησαν με όπλο τη γνώση, αλλά τη δύναμη της ψυχής και τη μεγαλειώδη αγάπη τους για την πατρίδα. 
 Ο Δήμος Πέλλας αποδίδοντας με ευλάβεια φόρο τιμής στον Ηρωισμό των συμπατριωτών μας διοργανώνει το Δρόμο Θυσίας 2013. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης και εύχομαι
 Καλό αγώνα και Καλή επιτυχία.»
Μόνο αφελής ή ανιστόρητος φυσικά δεν είναι ο δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος, αφού εσκεμμένα :
-Δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά στους ενόχους της σφαγής την 14η Σεπτέμβρη στα Γιαννιτσά !.
-Δεν κατονομάζει τους φονιάδες των πατριωτών του Ομαδικού Τάφου στα Γιαννιτσά!
-Δεν αναφέρει από ποιους έγινε η εκτέλεση αυτή!
-Ξεχνά επιμελώς τους φασίστες γερμανούς κατακτητές και τους δοσίλογους ντόπιους.... συνεργάτες τους με την υπόδειξη των οποίων επελέγησαν οι πατριώτες κάτοικοι της πόλης που εκτελέστηκαν. 

ΑΞΙΟΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: