Ερευνητές από το Κέντρο
«John Innes» εμπλούτισαν ντομάτες με τη χρωστική ουσία ανθοκυανίνη, η οποία
εντοπίζεται σε μεγάλες ποσότητες στα μύρτιλα, στα μαύρα βατόμουρα, καθώς και σε
άλλα είδη μούρων. Οι ανθοκυανίνες έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα
προσφέρουν προστασία κατά των καρδιαγγειακών νόσων και άλλων χρόνιων παθήσεων,
όπως ο διαβήτης. Πρόσφατα πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι οι μοβ ντομάτες
εμπόδισαν σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι
την ιδέα της μοβ ντομάτας συνέλαβαν Βρετανοί επιστήμονες, ωστόσο η παραγωγή της
έγινε σε θερμοκήπιο στο Οντάριο του Καναδά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου