Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Oι δήθεν «αντιμνημονιακοί», και οι ντεμέκ «ακομμάτιστοι».


 «Πρώτα φεύγει η ψυχή του ανθρώπου και ύστερα το χούι του».
(Ελληνική παροιμία).

 Το να έχει κανείς σε αυτές τις τοπικές εκλογές, τη στήριξη κάποιου από τα δυο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) μάλλον με κατάρα μοιάζει, παρά με ευλογία.....
  Εύλογα όλοι οι ανήκοντες πολιτικά στα δυο αυτά κόμματα αποφεύγουν να ζητήσουν τώρα επίσημα τη στήριξη αυτών των κομμάτων .
  Επειδή όμως απευθύνονται στη δεξαμενή ψήφων των συγκεκριμένων κομμάτων εμφανίζουν στις εκδηλώσεις τους και κάποιους βουλευτές, έτσι για να υπάρξει και το ικανό και αναγκαίο στίγμα, χωρίς όμως .....στιγματισμούς.
  Τρεις εν ενεργεία βουλευτές στην μια παρουσίαση άλλος  ένας παροπλισμένος εν αποστρατεία στη άλλη.
  Φυσικά κανείς από τους υποψήφιους δεν έχει…. κομματική ταυτότητα, άσχετα αν ολόψυχα υποστήριξαν επί έτη πολλά την πολιτική των κομμάτων που αφανώς τώρα τους στηρίζουν.
  Με την ίδια ευκολία μπορεί να δηλώνουν ακόμη και …..«αντιμνημονιακοί».
  Αυτοί μπορεί και να  λένε:«είμαστε ακομμάτιστοι», αφού στην πράξη στηρίζουν ένα ακόμη πιο μεγάλο κόμμα: Στηρίζουν το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.
  Όταν δηλώνουν ακομμάτιστοι πρέπει να το μεταφράσουμε ότι δεν θέλουν πια διαμεσολαβητές.
  Στηρίζουν απευθείας τους επιχειρηματικούς ομίλους όπως πχ τον ιδιώτη που ανέλαβε τη μεταφορά των σκουπιδιών, ή τους ιδιώτες που πήραν τη γη μας για τα φωτοβολταϊκά τους, ή  εκείνους που ετοιμάζουν το εργοστάσιο καύσης  κτλ
   Αποστασιοποιούνται από τα κόμματά τους, παρότι μόλις πριν 4 χρόνια λυσσωδώς αγωνιζόταν ποιός θα ευτυχήσει του χρίσματος), γιατί βλέπουν ότι έχει πολιτικό κόστος, αφού πλέον φαίνεται καθαρά ότι ο  κόσμος αποστρέφει το πρόσωπό του από τα κόμματα που είχε στηρίξει, και έτσι τώρα παίζουν αυτό το παιχνίδι του «ανεξάρτητου» για να θολώσουν το κριτήριό των ψηφοφόρων.
   Φυσικά από το παλιό τους χούι , να κατηγορούν σαν κομματικό το ψηφοδέλτιο της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», είναι από δύσκολο έως αδύνατο να απαλλαγούν.
  Στην πραγματικότητα όμως και  οι ίδιοι γνωρίζουν άριστα, ότι αν ήθελε το ΚΚΕ να κατεβάσει επώνυμο κομματικό ψηφοδέλτιο θα μπορούσε άνετα να το πλαισιώσει  με τον ικανό και αναγκαίο αριθμό κομματικών μελών,
  Αντ αυτού όμως απευθύνεται σε όλο το λαό και του ζητά να συσπειρωθεί σε ένα πόλο αντίστασης ενάντια σε εκείνες τις πολιτικές και τους υπηρέτες τους, που δυναστεύουν την ζωή του.
 Δίνει απλά τη στήριξή του σε εκείνες της λαϊκές συσπειρώσεις που σαν μοναδικό εχθρό θεωρούν τα προβλήματα του λαού μας..
  Απλόχερα παρέχει όχι μόνο τη στήριξη, αλλά και την πρωτοκαθεδρία,  ακόμη και σε μη κομματικούς, όπως ο συντάκτης του παρόντος.
  Ώρα λοιπόν να τελειώσει μια για πάντα αυτό το κακόγουστο  προπαγανδιστικό παραμυθάκι.
                                                                                             Με τιμή
                                                                                     Χρήστος Αλευράς
                                                                      Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

                                                                   «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: