Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η ΚΕΔΕ αποδέχεται τη διαδικασία των αξιολογήσεων στους Δήμους, παρότι την θεωρεί αυθαίρετη και αντισυνταγματική .

Στον κάθε Δήμο και την αντίστοιχη Δημοτική Αρχή του, πετά το «μπαλάκι» η ΚΕΔΕ για τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού.
Το Διοικητικό Συμβούλιό της , που συνεδρίασε χθες, δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη απόφαση για την κάλυψη εκείνων των Δημοτικών Αρχών, που έχουν δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσουν τη σχετική διαδικασία στους Δήμους τους ( πχ Παχατουρίδης στο Περιστέρι) και οι οποίες διατρέχουν, αν το πράξουν αυτό, τον κίνδυνο λήψης πειθαρχικών μέτρων σε βάρος τους.
Αντίθετα η ηγεσία της ΚΕΔΕ, αρκέστηκε να εκφράσει την αντίθεσή της στο υπάρχον σύστημα και στο να επιζητήσει συνάντηση, με τον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητοστάκη, για επανεξέτασή του.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα σχετική ανακοίνωσή της, «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού, τέτοιου που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες».
Ως εκ τούτου , σημειώνει η ΚΕΔΕ, « εκφράζει την αντίθεσή του με το προωθούμενο σύστημα και ιδιαίτερα με το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης που αφορά στον επιμερισμό ποσοστών, διαδικασία που θεωρείται αυθαίρετη και αντισυνταγματική, σύμφωνα και με την γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής». Επίσης δηλώνει ότι θα ζητηθεί από τον κ. Μητσοτάκη, η πραγματοποίηση τριμερούς διαλόγου κυβέρνησης, ΚΕΔΕ και εργαζομένων στους δήμους, «όπου θα ξεκαθαριστεί το πλαίσιο αξιοποίησης της αξιολόγησης, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραπέμπει σε διαθεσιμότητες και απολύσεις των εργαζομένων στους δήμους».

πηγή:newsta.gr 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε σχόλιο για τα αντιλαϊκά μέτρα το Γραφείο Τύπου τηςΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τα αντιλαϊκά μέτρα, όπως οι απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, η κατάργηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, αποτελούν στρατηγικού χαρακτήρα κατευθύνσεις της ΕΕ και απαιτήσεις του κεφαλαίου, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η «περίφημη» ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, δηλαδή η καπιταλιστική κερδοφορία.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπηρετεί τον αντιλαϊκό στόχο της ανταγωνιστικότητας, στον οποίο όμως υποκλίνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως απέδειξαν και τα διαπιστευτήριά του στο ΣΕΒ, προσπαθώντας να εξαπατήσει το λαό ότι είναι δυνατό να συνυπάρξουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των κεφαλαιοκρατών.»