Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η “αξιολόγηση” έρχεται. Τι θα πράξουν οι δημοτικές αρχές αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για την περίφημη”αξιολόγηση”;

Κάνουμε λόγο για την περίφημη "αξιολόγηση" των εργαζομένων στους δήμους και το δημόσιο. Πρόκειται για μία διαδικασία που σε συνδυασμό με την υπόλοιπη αντεργατική νομοθεσία που υπάρχει, θα οδηγήσει μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε απόλυση, και υπηρεσίες σε ιδιωτικοποίηση, στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών για να θησαυρίζουν από το χαράτσωμα του λαού. Ο νέος νόμος 4250/14 με τα ποσοστά που εισάγει και η σύνδεση μισθού - "αποδοτικότητας", που έχει ήδη γίνει με το νέο μισθολόγιο, θέλει να δώσει άλλοθι "αξιοκρατίας" στην αντεργατική πολιτική, και να διαιρέσει τους εργαζομένους, να καλλιεργήσει τον φόβο, την υποταγή, τη ρουφιανιά.
Κατά τη γνώμη μας δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» «αξιολόγηση». Να τονίσουμε ότι το σχέδιο "Εθνική στρατηγική για τη διοικητική μεταρρύθμιση 2014 - 2016" προβλέπει μείωση της κεντρικής διοίκησης κατά 23%, των διευθύνσεων κατά 38%, και των τμημάτων κατά 35%; Αυτόν τον σκοπό υπηρετεί η "αξιολόγηση".
Μια και καλή να τελειώνουμε με τα παραμύθια της "αξιολόγησής" τους. Οι εργαζόμενοι κάθε μέρα ελέγχονται για τη δουλειά τους, και από τους υπηρεσιακούς και από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Δεν μπορεί η συγκυβέρνησή τους και οι δήμαρχοί τους, όλοι αυτοί που τόσα χρόνια καλλιέργησαν και συνεχίζουν να καλλιεργούν τη συναλλαγή, το βόλεμα, τη ρουφιανιά, να εμφανίζονται τώρα υπέρμαχοι της "αξιοκρατίας".
Δεν χωράει καμιά ολιγωρία στην οργάνωση του αγώνα, όσο μακρύς και δύσκολος κι αν χρειαστεί να είναι, ώστε να απορριφθεί, να καταργηθεί στην πράξη στους δήμους και τον δημόσιο τομέα, ο νόμος για τη λεγόμενη "αξιολόγηση". Μέσα από συλλογικές αποφάσεις, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μπλοκάρουν την εφαρμογή της "αξιολόγησης", να μην συμπληρώσουν τα έντυπα "αυτοαξιολόγησης" όταν δοθούν.
Ταυτόχρονα οι δημοτικοί μας άρχοντες να μην εμφανιστούν στο όνομα της «νομιμότητας» βασιλικότεροι του βασιλέως»
πηγή: Η Άλλη Άποψη


Δεν υπάρχουν σχόλια: