Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Εκμηδενίστε την υπέρταση και τον διαβήτη !

Καλαμπόκι : Το υποτιμημένο δημητριακό


Το καλαμπόκι, είναι μια καταπληκτική τροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά σπανίως γίνεται ειδική μνεία για αυτή.
Δείτε τις εντυπωσιακές θετικές επιδράσεις του καλαμποκιού στην υγεία μας:
Αντι-διαβητική και αντι-υπερτασική δράση
Επιστήμονες από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, πραγματοποίησαν έρευνα επάνω σε δέκα παραδοσιακές τροφές που υπάρχουν στην περιοχή των περουβιανών Άνδεων, και μέτρησαν τις υγιείς χημικές ενώσεις που πιστεύεται ότι συμβάλλουν θετικά στα πρώιμα στάδια του διαβήτη και της υψηλής αρτηριακής πίεσης (υπέρταση). Το καλαμπόκι σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην μέτρηση της αντιοξειδωτικής δράσης που καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και, επίσης, είχε το υψηλότερο συνολικό περιεχόμενο φαινολικού οξέος και την υψηλότερη ανασταλτική δράση της α-γλυκοσιδάσης. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Medicinal Food.
Το καλαμποκόψωμο είναι κορυφαία επιλογή δημητριακών ολικής άλεσης
Τα παιδιά και τα νεαρά άτομα με διαβήτη τύπου 1 θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην διατροφή τους. Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης εξέτασαν τις περιπτώσεις 128 παιδιών, ηλικίας από 7 έως 17 ετών που είχαν συμπτώματα διαβήτη, για να μετρήσουν την αποδοχή του οργανισμού τους σε μια σειρά από δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια. Διαπίστωσαν ότι το καλαμποκόψωμο όχι μόνο ήταν από τις καλύτερες πηγές δημητριακών ολικής άλεσης αλλά ήταν και η αγαπημένη επιλογή των παιδιών (στο 85% τους άρεσε πολύ στην γεύση, με άλλο ένα 11% να είναι πρόθυμο να το δοκιμάσει), ακολουθούμενη από το ψωμί ολικής αλέσεως. Εκείνα τα παιδιά που ζούσαν σε αστικό περιβάλλον ή συχνά καταναλώνουν γρήγορο/πρόχειρο φαγητό ήταν λιγότερο πρόθυμα να δοκιμάσουν τροφές ολικής αλέσεως. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of American Dietetic Association.
                                                         Πηγή:  http://www.onmed.gr/diatrofi/

2 σχόλια:

Xρήστος Αλευράς είπε...

4 ακόμη λόγοι για να φάει καποιος καλαμπόκι.
το καλαμπόκι παρέχει πολλά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που περιλαμβάνουν:
1.Φυτικες ινες,Απαραιτητες για τη καλη γαστρεντερική λειτουργία και τον έλεγχο του βάρους.
2.Φυλλικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου γενετικών ανωμαλιών και στη προώθηση της καρδιαγγειακής υγείας.
3.Βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ), ζωτικής σημασίας για την υγιή λειτουργία των επινεφριδίων.
4.Λουτεΐνη για υγιή όραση.
Δοκιμάστε το καλαμπόκι ψητό, βραστό ή στον ατμό, μονο του ή με λίγο ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, συνδυάστε το καλαμπόκι με άλλα καλοκαιρινά προϊόντα οπως Ντομάτες, κολοκυθακια ,σε σούπα.
‘Μαγειρική Πανδαισία’

Ανώνυμος είπε...

 Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο καλαμπόκι λειτουργούν ως αντικαρκινικοί παράγοντες και δρουν προληπτικά στη νόσου του Alzheimer, τις φλεγμονές και στην γήρανση του οργανισμού, ενώ η βήτα-κρυπτοξανθίνη, μια καροτονοειδής ουσία με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προφυλάσσει από τον καρκίνο των πνευμόνων. Περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο πολύτιμες ουσίες που προστατεύουν τον οφθαλμό από τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, της κυριότερης αιτία απώλειας όρασης στους ηλικιωμένους.
Το καλαμποκέλαιο αποδεδειγμένα παρουσιάζει αντιαθηρωματική δράση εμποδίζοντας τον κίνδυνο εμφάνισηςκαρδιαγγειακών παθήσεων. Η κατανάλωση του φλοιού του καλαμποκιού μειώνει την LDL χοληστερόλη του πλάσματος του αίματος, γιατί μειώνει την απορρόφηση της κακής χοληστερόλης από τον οργανισμό.