Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Βατικανό με τη βοήθεια της ....“θείας επιφοίτησης”, βρέθηκε η αιτία της κακοδαιμονίας του λαού !

Με τον πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας στο Βατικανό, αναπέμποντας δεήσεις για τους φτωχούς και την παγκόσμια ειρήνη, αφήνοντας βεβαίως στο απυρόβλητο τους υπαίτιους για τη φτώχεια και τους πολέμους.
Χαράς ευαγγέλια για τους πραγματικούς υπεύθυνους των δεινών των λαών να ακούν τον Αλ. Τσίπρα να δηλώνει ότι οι αιτίες που γεννούν τη φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες είναι «η άνιση διανομή του εισοδήματος και η αυτονομία, η ασυδοσία των χρηματοπιστωτικών αγορών» και ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι «η πολιτική να ξαναεμπνεύσει τους ανθρώπους με συλλογικά οράματα που θα επαναφέρουν πνευματικές πανανθρώπινες αξίες απέναντι στις κυρίαρχες σήμερα υλικές αξίες του καταναλωτισμού και του κέρδους»!
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται ότι κατά τη συνάντηση στο Βατικανό, υπήρξε συμφωνία «στην ανάγκη να υπάρξει συνέχεια στο διάλογο της ευρωπαϊκής Αριστεράς και της χριστιανικής Εκκλησίας (...) να δημιουργηθεί μια οικουμενική συμμαχία απέναντι στη φτώχεια, στις ανισότητες, απέναντι στη λογική ότι οι αγορές και τα κέρδη είναι πάνω από τους ανθρώπους, να οικοδομηθεί μια συμμαχία πάνω στις κοινές τομές των παράλληλων δρόμων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: