Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Προκηρύχθηκε μία θέση Καθαριστή/τριας , γιά το 1ο νηπιαγωγείο Πλατέος.

  Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας, προκηρύσσει θέση Καθαριστή/τριας με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.), για το σχολικό έτος 2014-2015 ,γιά το 1ο νηπιαγωγείο Πλατέος.
  Τα δικαιολογητικά, θα κατατίθενται στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας 1ος όροφος – γραφείο Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας ¨από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 έως και τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. .
  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, 1ος όροφος, αρμόδια υπάλληλος κα Μοσχοτά Κρυστάλλω, τηλ. 23333 50116

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η καθαριότητα των σχολείων ανατίθεται με σύμβαση μίσθωσης έργου σε καθαριστές, που αμείβονται ισχνά και καθαρίζουν μετά τη λήξη των μαθημάτων.
Μ' αυτόν τον τρόπο τα σχολεία δεν καθαρίζονται ουσιαστικά, οι τουαλέτες μετά το πρώτο διάλειμμα δεν πλησιάζονται, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των μαθητών.
Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση οι γονείς διεκδικούν, χρόνια τώρα, μαζί με τις καθαρίστριες των σχολείων, να λυθεί το πρόβλημα με πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δημόσιων Σχολείων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να εργάζονται, στο σύνολό τους, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου και μετά το σχόλασμα,με σταθερές, μόνιμες εργασιακές σχέσεις και να αμείβονται με αξιοπρεπείς μισθούς.
Όλοι οι φορείς της σχολικής κοινότητας (Σύλλογοι Γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών )συμφωνούν πως αυτή είναι η αναγκαία λύση.
Η εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής στο σχολείο είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας.
Ψ Εμείς οι γονείς συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημόσιων Σχολείων, για το δικαίωμα τους στην εργασία,γιατην βελτίωση των συνθηκών καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία.
Ψ Καταδικάζουμε  κατηγορηματικά την αδιαφορία της κυβέρνησης, που οδηγεί στην οικονομική ανέχεια ολόκληρα τμήματα εργαζομένων και απειλεί με χρεοκοπία τις Σχολικές Επιτροπές.
Ψ Καλούμε τουςεκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων στις Σχολικές Επιτροπές και των Ενώσεων Γονέων στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, να διεκδικήσουν ως έκτακτη επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών το ποσό που έδωσαν για την πληρωμή των καθαριστριών και να μη δεχθούν  κατανομή ποσών στις Σχολικές Επιτροπές που δεν θα καλύπτουν την παραπάνω αυτονόητη υποχρέωση.
Ψ Επειδή δεν μπορούμε να συζητάμε για «δικτυακούς τόπους» σε σχολεία που βρωμούν, καλούμε τους γονείς να διεκδικήσουμε συνθήκες υγιεινής στα σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων, σε καμία περίπτωση, να μην προσλάβουνπροσωπικό καθαριότητας με δική τους ευθύνη και δαπάνη.
Ψ Θεωρούμε απόλυτα αναγκαία προτεραιότητα να παρθούν τα παρακάτω μέτρα και καλούμε όλες τις οργανώσεις των γονέων, την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία, σε συντονισμένο αγώνα, μαζί με το σωματείο των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, να διεκδικήσουμε την ουσιαστική αντιμετώπιση των αυτονόητων προϋποθέσεων λειτουργίας των δημόσιων σχολείων:
Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας:
ό Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού καθαριότηταςσε όλες τις σχολικές μονάδες, με πλήρες ωράριο, για την αντιμετώπιση των αναγκών υγιεινής λειτουργίας σχολείων στην πρωινήλειτουργία και ουσιαστικής καθαριότητας μετά τη λήξη του μαθήματος (ώστε να εξασφαλίζεται: Συνεχής καθαριότητα στις τουαλέτες, κάθε μέρα σκούπισμα, καθαρισμός θρανίων, σφουγγάρισμα,δυο φορές το μήνα γενική καθαριότητα ).
ό Γενναία πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, άμεση επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία των σχολείων, υπερδιπλασιασμότων δαπανών για την παιδεία.
ό Σε όλα τα σχολεία σαπούνι και χαρτί στις τουαλέτες, με ευθύνη της Σχολικής Επιτροπής.