Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ζητείται η κατεπείγουσα συζήτηση στο Ευρωκοινοβουλίο, για τις τουρκικές προκλήσεις

Με επιστολή της στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, ηΕυρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητά την κατεπείγουσα συζήτηση στην Ολομέλεια για τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Κύπρου και τους γενικότερους κινδύνους που εγκυμονεί η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Είναι πολύ σοβαρές οι εξελίξεις με την τουρκική προκλητικότητα και ιδιαίτερα την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, με την παρουσία πολεμικών πλοίων της Τουρκίας στα ανοιχτά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννούν σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής, στην οποία ήδη μαίνονται πολεμικές επεμβάσεις και συγκρούσεις.
Η κατάσταση περιπλέκεται και από τη διεξαγωγή αεροπορικών στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας - Ισραήλ και τα ναυτικά γυμνάσια της Ρωσίας στην ίδια περιοχή, τους σφοδρούς ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται με επίκεντρο τις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας.
Με βάση τα παραπάνω κρίνουμε απολύτως αναγκαίο να συμπεριληφθεί ως κατεπείγουσα στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία την Πέμπτη το πρωί».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καταδικάζει το ΚΚΕ, την τουρκική πρόκληση κατά του κυπριακού λαού
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις τουρκικές προκλήσεις κατά της Κύπρου:
«Η επιθετικότητα της Τουρκίας στο Κυπριακό και η επικίνδυνη στάση αμφισβήτησης της κυπριακής ΑΟΖ συνιστά πρόκληση κατά του κυπριακού λαού, κινείται στη λογική της διαιώνισης των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής και κατοχής, οδηγεί σε όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή και εγκυμονεί κινδύνους.
Η στάση της ΕΕ στο ζήτημα διαψεύδει όσους την πρόβαλλαν ως δήθεν προστάτη του κυπριακού λαού.
Το ίδιο διαψεύδονται και οι πανηγυρισμοί ότι η εύρεση φυσικού αερίου θα αποτελούσε "εργαλείο" επίλυσης του Κυπριακού. Αντίθετα, οι οξυμένοι ανταγωνισμοί περιπλέκουν το πρόβλημα, που φέρει ήδη τη σφραγίδα των ευθυνών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την τουρκική προκλητικότητα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον κυπριακό λαό, να απαιτήσουν λύση για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μια και μοναδική κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες».