Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

"Ψηλά, Κήπος", της Ρεμπέκα Λουίζ Λω

Η Ρεμπέκα Λουίζ Λω είναι καταξιωμένη στους χώρους τόσο της τέχνης όσο και της μόδας. Έχει συνεργαστεί με το Royal Academy of Arts, αλλά και με τον Damien Hirst, ενώ στο χώρο της μόδας έχει δημιουργήσει μεγάλης κλίμακας πρότζεκτ για οίκους όπως οι Hermès και Tiffany & Co.
Στην εγκατάσταση Ψηλά, Κήπος, η Ρεμπέκα Λουίζ Λω μεταμορφώνει την είσοδο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, με 11.000 λουλούδια και δημιουργεί ένα περιβάλλον που θα συντροφεύει τους επισκέπτες μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Αντλώντας την έμπνευσή της από τη χλωρίδα της Ελλάδας, χρησιμοποιεί λουλούδια και αρωματικά φυτά, όπως γαρύφαλλα, τριαντάφυλλα, λεβάντα, βασιλικό, ρίγανη, ελαιόδεντρα και ηλιοτρόπια, κάνοντάς μας να σηκώνουμε ψηλά το βλέμμα.
Ο θεατής έρχεται σε άμεση επαφή με το φυσικό στοιχείο και αλληλεπιδρά μαζί του, καθώς η καλλιτέχνης δημιουργεί ένα συνεχώς εναλλασσόμενο, αλλά και εφήμερο έργο που αναδεικνύει και αναδεικνύεται από το εκθαμβωτικό φως που πλημμυρίζει το χώρο, κάνοντας την κάθε επίσκεψη στη Στέγη κάθε φορά πιο γοητευτική, κάθε φορά διαφορετική. Το έργο "
Ψηλά, Κήπος" είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει ένα χρόνο και ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να παρατηρεί τα λουλούδια να «μαραίνονται όμορφα».
Ένας πράσινος ουρανός γεμάτος λουλούδια, ο οποίος δεν προορίζεται να ζήσει για πάντα, ένα έργο τέχνης που βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη καλωσορίζει και αποχαιρετά τα βλέμματα στο φουαγιέ της Στέγης, αντανακλώντας και τη δική της εξελισσόμενη και πολύμορφη φύση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: