Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε ....και στην Καισαριανή!

Καλά έκανε χτες ο Αλέξης Τσίπρας και πήγε στην Καισαριανή. 
Είχε πάει και ο Κώστας Καραμανλής άλλωστε. Το σημειώνουμε ως αυτονόητη υπόμνηση ότι είναι η πολιτική ταμπακιέρα που καθορίζει τελικά το περιεχόμενο ακόμα και του πιο επιτυχή επικοινωνιακά συμβολισμού. 
Καθόλου καλά όμως δεν έκανε η ΝΕΡΙΤ, στης οποίας το ρεπορτάζ ακούσαμε ότι εκεί είχαν εκτελεστεί 200 «αριστεροί».
 Εκεί, κύριοι της ΝΕΡΙΤ είχαν εκτελεστεί  200 κομμουνιστές. Που το μεταξικό καθεστώς τους παρέδωσε στην Γκεστάπo και οι χιτλερικοί τους πήραν από την Ακροναυπλία και την Ανάφη, τους πήγαν στο Χαϊδάρι και από εκεί στην Καισαριανή.
 Και τους εκτέλεσαν.
 Τους εκτέλεσαν γι΄αυτό που ήταν. 
Τους εκτέλεσαν γιατί ήταν κομμουνιστές.
 Εντάξει κύριοι της ΝΕΡΙΤ;
  απόσπασμα απο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τις ανάγκες του χτεσινού τηλεοπτικού σόου του νέου πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές έγιναν «εκτελεσμένοι αριστεροί»(!) σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ. Ακόμα, όμως, και έτσι οι αριστεροί - και προπαντός οι εκτελεσμένοι - ουδεμία σχέση έχουν με τις διαβεβαιώσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τις δεσμεύσεις στους επιχειρηματίες. Θα λέγαμε, μάλιστα, αν δεν κινδυνεύαμε να κατηγορηθούμε για κακεντρέχεια - τούτες τις μέρες που ορισμένοι μάς καλούν να το «χαρούμε» - ότι συνιστά προσβολή στη μνήμη όλων αυτών, από τη μια, να κάνεις δηλώσεις πίστης στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και, από την άλλη, να λες ότι τιμάς αυτούς που δήλωση μετανοίας στον ιμπεριαλισμό δεν έκαναν ποτέ, πληρώνοντας με τη ζωή τους. Και τα λέμε αυτά γιατί είναι ακόμα αρχή και ποιος ξέρει τι άλλο πρόκειται να δούμε. Αλλωστε, στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ είχε δώσει ρεσιτάλ σε τέτοιες μεθόδους...