100 ευρώ το λίτρο για το γάλα γαϊδούρας
Ο ρόλος των γαϊδουριών θα είναι θετικός στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής κτηνοτροφίας, με δεδομένη τη ζήτηση για το γάλα γαϊδούρας, που χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή καλλυντικών αλλά και για ανθρώπινη κατανάλωση.
Σε αυτήν τη διαπίστωση καταλήγει μελέτη του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ, ήδη από το 2001, ωστόσο ο συγκεκριμένος κλάδος δεν έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας, παρά τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές πώλησης τού παραγόμενου γάλατος, που φτάνουν μέχρι και τα 100 ευρώ το λίτρο. Ελπίδα για να δοθεί ώθηση στην ονοτροφία γεννά η ύπαρξη, πλέον, θεσμικού πλαισίου που ευνοεί σημαντικά όσους θέλουν να ασχοληθούν με την επεξεργασία και διάθεση του γαϊδουρινού γάλακτος -μια διαδικασία που “καθυστέρησε, ωστόσο, να έρθει στη χώρα μας πάνω από 20 χρόνια, σημειώνει ο καθηγητής στην Κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ Γιώργος Αρσένος.
1 σχόλιο:
τώρα γιατί άραγε εγώ εχω την εντύπωση 'οτι σε αυτή τη χώρα περισσεύουν και τα
γίδια
και τα γαιδούρια;
Δημοσίευση σχολίου