Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση των διοδίων

Απέρριψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και προέβλεπε την κατάργηση των διοδίων και την παύση κάθε δίωξης και κατάργηση κάθε προστίμου που έχει επιβληθεί σε όσους δεν πλήρωσαν και αγωνίστηκαν ενάντια στα διόδια.
Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ' και το οποίο ψηφίστηκε χτες από τα κόμματα της συγκυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η τροπολογία απορρίφθηκε γιατί έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει τα διόδια σε όλους τους οδικούς άξονες, ενώ έχει εξαγγείλει την επέκτασή τους, αρχίζοντας από την Εγνατία Οδό.

 Συγκεκριμένα, στους 7 σταθμούς διοδίων που υπάρχουν στον άξονά της, θα προστεθούν άλλοι 6, ενώ 5 ακόμα θα τοποθετηθούν στους 5 κάθετους άξονες.
Επιπρόσθετο στοιχείο που δείχνει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων έχουν αναχθεί σε «ιερό και απαραβίαστο», αποτελεί τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο νομοσχέδιο, η οποία προβλέπει την παύση των ποινικών διώξεων μόνο όσον αφορά αυτές που είχαν ασκηθεί με την κατηγορία των καταλήψεων των σταθμών, αφήνοντας απέξω τις διώξεις για τη μη πληρωμή του χαρατσιού!


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: