Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

κλειστές οι τράπεζες και ο κόσμος ανάστατος σήμερα.

H πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την προκήρυξη δημοψηφίσματος, βρίσκει την Ελλάδα σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, με τις τράπεζες κλειστές, τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, με μεγάλες ουρές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, και με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι οι καταθέσεις «είναι πλήρως διασφαλισμένες» και οι συντάξεις θα καταβληθούν.....
Οι μεγαλύτερες ουρές σχηματίζονται από συνταξιούχους που οι πιο πολλοί δεν έχουν κάρτα ανάληψης. Και σχεδόν όλοι προσήλθαν σήμερα στις κλειστές τράπεζες κρατώντας τα τραπεζικά τους βιβλιάρια.
Το ημερήσιο όριο ανάληψης ορίσθηκε σε 60 ευρώ ανά κάρτα. Ορισμένοι πελάτες που είχαν κι άλλες κάρτες με περισσότερους συνδεδεμένους λογαριασμούς, πληροφορούνταν από το προσωπικό ασφαλείας που υπάρχει στα πιο πολλά καταστήματα, και είναι έξω από αυτά, ενημερώνοντας τον κόσμο, ότι και πάλι το ημερήσιο όριο είναι 60 ευρώ.
Το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ ισχύει και για ανάληψη μετρητών με πιστωτική κάρτα.
Οι αλλοδαποί τουρίστες ανακοινώθηκε ότι θα μπορούν να κάνουν κανονικά αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ με τις κάρτες τους, εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: