Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα εκπλαγεί πολύ, αν ο κ Τσίπρας θελήσει να παραμείνει πρωθυπουργός

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο abc της Αυστραλίας, είπε ότι ο κ Τσίπρας μπορεί να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, αντί να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή των Ελλήνων, λέγοντας ότι "θα εκπλαγεί πολύ, αν ο κ Τσίπρας θελήσει να παραμείνει πρωθυπουργός μετά από αυτό το έγκλημα ενάντια στην Ευρώπη".....


Προειδοποίησε, ότι η λιτότητα θα ενθαρρύνει περαιτέρω την ακροδεξιά στη χώρα.

"Στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να καθίσω κοιτάζοντας στα δεξιά της αίθουσας, όπου κάθονται 10 ναζί, που εκπροσωπούν την Χρυσή Αυγή. Εάν το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καλλιεργήσει τόσες ελπίδες στην Ελλάδα ... αν προδώσουμε αυτές τις ελπίδες και αν σκύψουμε το κεφάλι μας σε αυτή τη νέα μορφή της μεταμοντέρνας κατοχής, τότε δεν μπορώ να δω κανέναν άλλο αποτέλεσμα από την περαιτέρω ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Αυτοί θα κληρονομήσουν με τραγικό τρόπο το μανδύα του κινήματος κατά της λιτότητας".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ Βαρουφάκης απορρίπτει τη συμφωνία, αναφέρει η ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού, συγκρίνοντάς την με το πραξικόπημα του 1967.

"Στο πραξικόπημα η επιλογή του όπλου που χρησιμοποιήθηκε για να ρίξει τη δημοκρατία ήταν τα τανκς. Λοιπόν, αυτή τη φορά ήταν οι τράπεζες. Οι τράπεζες χρησιμοποιήθηκαν από ξένες δυνάμεις για να καταλάβουν την κυβέρνηση. Η διαφορά είναι αυτή τη φορά καταλαμβάνουν όλη τη δημόσια περιουσία. "