Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Απροκάλυπτος εμπαιγμός της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μέχρι το τέλος του 2015 «θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή διάταξη για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων».
Μέχρι τότε, μιλούν για «de facto» προστασία..

Δεν είναι φυσικά τυχαία η χτεσινή ανακοίνωση από την «Ελληνική Ενωση Τραπεζών», σύμφωνα με την οποία, «οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα θα συνεχίσουν, μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους, να παρέχουν προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών με βάση το προϊσχύσαν νομοθετικό πλαίσιο (ν. 4224/2013)»...
Την ίδια ώρα όμως, ουσιαστικά δεν υπάρχει απολύτως κανένα πλαίσιο προστασίας απέναντι στους πλειστηριασμούς, ούτε καν για την πρώτη κατοικία των λαϊκών νοικοκυριών.
Είναι φανερό ότι το πλαίσιο εξυγίανσης των τραπεζών, το οποίο θα υποστηριχτεί και από τη νέα δανειακή σύμβαση από την πλευρά της τρόικας, θα προβλέπει και τη μεταφορά «κόκκινων» και άλλων προβληματικών δανείων σ' ένα νέο οργανισμό, που θ' αναλάβει τη διαχείρισή τους. Από τη μια πλευρά, οι τράπεζες θα ενισχύσουν τα κεφάλαια με την πώληση των εν λόγω «προβληματικών» δανείων και από την άλλη θ' απαλλαγούν από τα βαρίδια. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένα σενάρια, ο νέος οργανισμός που θα αναλάβει τα «προβληματικά» δάνεια των τραπεζών θα είναι το υπό διαμόρφωση Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: