Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Απορρίφθηκε ...μετ' επαίνων ψήφισμα για το ασφαλιστικό της Λ.Σ.Αλεξάνδρειας

Την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Αλεξάνδρειας, προτάθηκε απο τον Χρήστο Αλευρά , τον επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας το ακόλουθο ψήφισμα,  που φυσικά απορρίφθηκε ασυζητητί ...
Για την ιστορία (και μόνο για αυτήν), το ψήφισμα ήταν το ακόλουθο:
Ψήφισμα :
« Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, όλων των επαγγελματιών για το ασφαλιστικό. Οι παρεμβάσεις που προωθούνται από την κυβέρνηση με σύμφωνη γνώμη της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αποτελειώνουν κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης.
Προφασίζονται την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού αλλά κρύβουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με τη δουλειά τους, τις εισφορές τους, τη φορολόγησή τους το ασφαλιστικό και μάλιστα ακριβά.
Κρύβουν ότι κυβερνήσεις και μεγάλο κεφάλαιο έχουν διαχρονικά «στεγνώσει» τα ασφαλιστικά ταμεία. Πάνω από 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ € είναι οι οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οι ζημιές από το παίξιμο των αποθεματικών στο χρηματιστήριο, το «κούρεμα» του PSI. Η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοίχισε 1,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ €.
Να ποιοι να πληρώσουν για το ασφαλιστικό. Επειδή το ασφαλιστικό μας αφορά όλους από τα λαϊκά στρώματα, είναι και ώρα ευθύνης για όλους μας.
Το Δ.Σ. δηλώνει ότι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης για όλους και την αποκατάσταση των παροχών σε υγεία-πρόνοια-σύνταξη στα επίπεδα του 2009.»
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σημαντική ήταν η συμβολή του ΜΠΡΟΥΣΚΈΛΗ στη απορριψη του ψηφίσματος.
Κανένας δεν άκουσε τίποτε έτσι που διάβαζε το ψήφισμα .
Μπραβο του....
Οταν γιατροί,μηχανικοί κτλ καταθέτουν τις γραβάτες τους αυτος στήνεσαι στα τεσσερα για τα 700 ευρουλάκια του μισθού του απο το δημοτικό συμβούλιο.
ΝΤΡΟΠΉ !!