Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Καραβάνια προσφύγων διασχίζουν τη χώρα προκειμένου να φύγουν απο την Ελλάδα.

Φουντώνει καθημερινά το πρόβλημα με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στη χώρα μας. Καραβάνια προσφύγων με τη συνοδεία περιπολικών, διασχίζουν τη χώρα προκειμένου να φθάσουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ για να περάσουν στη Βόρεια Ευρώπη κι ενώ η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΕΕ τους έχουν καταδικάσει σε μαζικό εγκλωβισμό στη χώρα μας ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των επικίνδυνων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους.
Σύμφωνα με εκτίμηση των αστυνομικών αρχών, ο αριθμός τους κυμαίνεται από 20.000 έως 25.000. Από αυτούς 7.000-8.000 βρίσκονται στο δρόμο, στη διαδρομή Αθήνα - Ειδομένη.
Περισσότεροι από 4.500 πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στην ουδέτερη ζώνη της Ειδομένης, ενώ πολλοί άλλοι παραμένουν σε βενζινάδικα έξω από το Πολύκαστρο κοντά στο Πλάτανο Ημαθίας κτλ. Οι αριθμοί των προσφύγων μεταβάλλονται καθημερινά, καθώς οι πρόσφυγες που «φιλοξενούνται» σε προσωρινές υποδομές σε Καβάλα, Κοζάνη, Γρεβενά, Δεκάτη, αλλά και στο κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προσπαθούν να φτάσουν στην Ειδομένη ελπίζοντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις χώρες προορισμού στη Βόρεια Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: