Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ο "ανθρώπινος" και ¨"αξιοπρεπής" χώρος προσωρινής φιλοξενίας που πρότεινε ο δήμος Αλεξάνδρειας !

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κατά δήλωσή του ενημερώθηκε για το άμεσο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου συγκέντρωσης προσφύγων (hot-spot) στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, Η τοποθεσία που πρότεινε για τη δημιουργία του κέντρου συγκέντρωσης προσφύγων είναι το πρώην στρατόπεδο “Φιλίππου” στην έξοδο της Αλεξάνδρειας προς Θεσσαλονίκη, δίπλα στο εργοστάσιο της Venus.
Στα «κέντρα φιλοξενίας» που λειτουργούν μέχρι σήμερα στη χώρα, εμφανίζεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το αποτρόπαιο πρόσωπο των αποφάσεων της ΕΕ που έχει υπογράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Σε απάνθρωπες συνθήκες, έρμαια της πείνας και των ασθενειών, χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε εντελώς ακατάλληλες υποδομές.
Τα ελάχιστα νόμιμα δικαιώματα που δικαιούνται οι πρόσφυγες και τα οποία πρέπει να τους παρέχει η κυβέρνηση, είναι τα παρακάτω συγκεκριμένα που καταπατούνται κατάφωρα:
α) Να αναγνωριστούν τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του πρόσφυγα και του αιτούντος άσυλο, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης, για όλες τις εθνικότητες που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ ότι έχουν το προσφυγικό προφίλ στις οποίες περιλαμβάνονται και οι Αφγανοί πρόσφυγες.
β) Να σταματήσουν τα αστυνομικά μέτρα καταστολής προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα, όπως συμβαίνει σήμερα στην ΠΓΔΜ και σε άλλες χώρες.
γ) Η ανυπακοή στη Σένγκεν, στο Δουβλίνο, τις ποσοστώσεις προσφύγων και όλες τις αποφάσεις της ΕΕ που παίζουν στα ζάρια τη ζωή των προσφύγων και μεταναστών, ανάλογα με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των αστικών τάξεων των κρατών - μελών.
δ) Να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ, όπου θα παρέχεται δωρεάν και επαρκής σίτιση, υγειονομική περίθαλψη, διερμηνεία, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής και προετοιμασίας για τη συνέχιση του ταξιδιού στις χώρες τελικού προορισμού τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗΣ άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο "ανθρώπινος" και ¨"αξιοπρεπής" χώρος προσωρινής ...":

Δεν πρότεινε ποτέ κάτι τέτοιο ο Δήμαρχος. Ο κύριος Βιτσας ανακοίνωσε στον δήμαρχο την τετάρτη το μεσημέρι στις 12,αυτή την απόφαση, που ήταν δική του ( του Υπουργού). Ίσα ίσα που στην χθεσινη επικοινωνία τους, τόνισε στον κύριο Υπουργό ότι ο χώρος είναι άθλιος. Τα υπόλοιπα προ ημερήσιας την Τετάρτη με τις εξελίξεις που ίσως υπάρξουν ως τότε.