Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Εργαζόμενοι του ΟΛΘ : «Πονάτε αλλά μας ….πουλάτε»

«Η ζωή είναι σκληρή» είπε στους εργαζόμενους του ΟΛΘ ο Θοδωρής Δρίτσας

"Βγήκαμε πιο ανήσυχοι απ' ότι μπήκαμε" δήλωσε ο Λάζαρος Τανταλίδης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΛΘ, που 
ανέφερε χαρακτηριστικά πως όλα τα ζητήματα που άπτονται της πώλησης του λιμανιού παραμένουν ανοιχτά, μεταξύ των οποίων και τα εργασιακά 
Νωρίτερα, οι εργαζομένοι του ΟΛΘ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του λιμανιού όπου υποδέχθηκαν τον κ. Δρίτσα με πανό και συνθήματα όπως «πονάτε αλλά μας πουλάτε».
«Μαζευτήκαμε για να διαμαρτυρηθούμε για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης αναφορικά με τη μη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και για να διεκδικήσουμε να παραμείνουν τα ελληνικά λιμάνια δημόσια» δήλωσε στο makthes η Γεωργία Λιβάκα, μέλος του συλλόγου υπαλλήλων της ΟΛΘ. Η κα Λιβάκα πρόσθεσε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στη σύμβαση παραχώρησης του λιμένα ενώ αναφορικά με την κυβέρνηση είπε ότι «πόνεσαν πάρα πολύ που μας πούλησαν, αλλά στο τέλος μας πούλησαν».
Φτάνοντας στα γραφεία του ΟΛΘ ο υπουργός είχε ένα σύντομο διάλογο με τους εργαζομένους που είχαν συγκεντρωθεί, στη διάρκεια του οποίου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ότι αυτή η κυβέρνηση που δεν έχει στην προγραμματική της κατεύθυνση τις ιδιωτικοποιήσεις, έφθασε στο σημείο να συμβιβαστεί εξαναγκαζόμενη να δεχθεί τις δρομολογημένες ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να το ερμηνεύει κάποιος ως προδοσία, αλλά αυτή είναι η πιο εύκολη απάντηση. Η πραγματική απάντηση είναι ότι η ζωή είναι πολύ σκληρή και χρειάζεται σε αυτές τις συνθήκες να μην το βάζει κανείς κάτω έστω και αν φαντάζουν να είναι όλα πάρα πολύ δύσκολα. Αυτή η κυβέρνηση δεν το βάζει κάτω».
Ο Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε ακόμα ότι πρόθεση και στόχος της κυβέρνησης είναι και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, παρά τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης, να διατηρηθούν οι ασφαλείς και σταθερές σχέσεις εργασίας. «Πορευόμαστε σε αυτή τη διαδρομή και βήμα βήμα θέλουμε να πετύχουμε την πλήρη κατοχύρωση τους, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία κατοχύρωση μέχρι στιγμής» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: