Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ένα έργο -άσφαλτος στις σιδηροδρομικές γραμμές Αλεξάνδρειας- και η επιχειρούμενη απαξίωσή του .


Συνεργεία της Π.Ε. Ημαθίας έριξαν μισό αυτοκίνητο άσφαλτο, το πρωί της Παρασκευής 5 Αυγούστου, στο σημείο τομής της οδού 28ης Οκτωβρίου -στην Αλεξάνδρεια- με την σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Φλώρινας και αποσόβησαν ατυχήματα και φθορές στα διερχόμενα οχήματα.
Σίγουρα αυτή η εμβαλωματική λύση δεν ήταν και η ενδεδειγμένη λύση , δεδομένου ότι οι ανάγκες της έντονης κυκλοφοριακής ροής του συγκεκριμένου σημείου της παλαιάς εθνικής οδού Αθήνας- Θεσσαλονίκης, επιβάλουν την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου (αερογέφυρας) ......ή τουλάχιστον την τοποθέτηση ειδικών κατασκευών μεταξύ των σιδηροτροχιών που να αποτρέπουν τις όποιες καθιζήσεις της ασφάλτου μεταξύ των σιδηροτροχιών.
Σίγουρα το συγκεκριμένο έργο (μηδαμινού κοστολόγιου) δεν ήταν ότι ονειρευτήκαμε, ήταν όμως μιά ανάσα γιά πολλούς συνδημότες μας που διέρχονται ακόμη και δέκα φορές την ημέρα από το σημείο αυτό.
Φυσικά και μια κάποια ημέρα θα χρειασθεί το συγκεκριμένο σημείο να επισκευασθεί ξανά , αφού η επιλογή της συγκεκριμένης λύσης δεν προδιαθέτει για κάτι αιώνιο κατασκευαστικά.
Όμως είναι θλιβερό χάριν των διαπλεκόμενων συμφερόντων ορισμένων, να εκμηδενίζεται η κοινωνική προσφορά κάποιων έργων όπως το συγκεκριμένο.

*Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Αλεξάνδρειας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τους "τσούζει" που δεν το έκανε ο δήμος που δυό χρόνια δούλευε τους πάντες και το έκανε ο Καλαιτζίδης (περιφέρεια Ημαθίας).
Μπράβο σου Καλαιτζίδη,τους ξευτέλισες!