Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Στο Ναύπλιο παρουσία του πανταχού παρόντος, Γερμανού υφυπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο από τις 3 έως 5 Νοεμβρίου 2016, η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση, συνεργασίας μεταξύ δήμων και περιφερειών των δύο χωρών, με σαφή κατεύθυνση τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης. Στην κατεύθυνση αυτή, προτείνονται μια σειρά τομέων δράσης με προοπτική κέρδους για τους επιχειρηματικούς ομίλους που καραδοκούν να διεισδύσουν σε αυτούς, όπως η διαχείριση των υδάτων, των απορριμμάτων, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και άλλα.
Θυμίζουμε ότι στη Διακήρυξη της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που υπογράφτηκε τον Οκτώβρη του 2015, αναφερόταν για τους στόχους της εν λόγω συνεργασίας: «Οι δήμοι δημιουργούν ένα κατάλληλο για την προσέλκυση επενδύσεων περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Κοινός στόχος τους είναι να εξελιχθούν οι δήμοι ως πάροχοι υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ που είναι ο άνθρωπος της Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, ο δήμαρχος της Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης τον βάφτισε «Φούχτολο», οι Ελληνες τον αποκαλούν «τσιράκι της Μέρκελ» και ο περιφερειάρχης της Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τον αποκαλεί α λα κρητικά «Φουχτουλάκης».
Μπανοβγαίνει ο τύπος με άνεση σε γραφεία Πρωθυπουργών και υπουργών της κυβέρνησης και ασχολείται εντατικά με τις συμπράξεις ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων.
Είναι εντεταλμένος της καγκελάριου για τη λεγόμενη ελληνογερμανική συνέλευση, έναν "μεγαλοφυή" θεσμό, που δεν έχει τον όμοιό του στην Ευρώπη!!. Στο πλαίσιο της συνέλευσης συναντώνται οι εκπρόσωποι της ελληνικής και γερμανικής αυτοδιοίκησης όπου και προωθούνται συμφέροντα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων......

Ανώνυμος είπε...

Η Περιβόητη ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης αφορά εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις μιας σειράς νευραλγικών τομέων που σήμερα διαχειρίζονται δήμοι και περιφέρειες. Ορισμένοι από τους τομείς είναι: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Περιβάλλον, Διαχείριση Απορριμμάτων, χρήση Νέων Τεχνολογιών, ανάπτυξη Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, αξιοποίηση Δημοτικής Περιουσίας. Κι όλα αυτά οδεύουν στους επιχειρηματίες που θα βγάζουν τεράστια κέρδη. Ο «Καλλικράτης» από το 2010 προβλέπει τέτοιου είδους συνεργασίες και σχέσεις, τέτοιου είδους μοντέλο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης, γιατί αυτό είναι απαραίτητο για το κεφάλαιο. Και οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ή οι συμβάσεις παραχώρησης δεν είναι φρούτο Φούχτελ, αλλά εργαλείο για την καπιταλιστική κερδοφορία.