Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Μας σκέπασε ο αντικυκλώνας «Αριάδνη»: Στα λευκά η Β. Ελλάδα

Ο σιβηρικός αντικυκλώνας «Αριάδνη» έχει σκεπάσει την Ελλάδα από χθες το απόγευμα και αναμένεται να ξεσπάσει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις επόμενες ημέρες.
Τα χιόνια έχουν ήδη σκεπάσει τις περισσότερες περιοχές στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Οι άνεμοι που πνέουν στα πελάγη είναι ισχυρότατοι και έχει δοθεί απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά και της Κυλλήνης.
Το υπουργείο Εσωτερικών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Λιμενικό, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι βρίσκονται σε καθεστώς «κόκκινου συναγερμού».
Καταιγίδες ήδη επικρατούν στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Στη Δυτική Μακεδονία οι βροχές μετατρέπονται γρήγορα σε χιόνι συνοδεία ισχυρών ΒΔ ανέμων και στη Θράκη οι βροχοπτώσεις μέσα στη νύχτα θα ενταθούν σημαντικά.
Στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχοπτώσεις στα πεδινά και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι γενικά ασθενείς.
Στην Αθήνα η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει από σήμερα και θα διαρκέσει για τρεις ημέρες.
Τις μεσημεριανές/απογευματινές ώρες της Παρασκευής, καθώς το χαμηλό θα έχει μετακινηθεί προς την Τουρκία, θα υπάρχει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού σε μεγάλο μέρος της χώρας, με εξαίρεση λίγα φαινόμενα στα δυτικά και πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, με μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου.
Σήμερα το βράδυ νέο βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή του Αιγαίου αναμένεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, ενώ θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει στη Β. Ελλάδα, όπου θα επικρατούν όμως πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο και την Κυριακή στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικά στη Β. Ελλάδα, αναμένεται ότι η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα παραμείνει συνεχώς σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Πηγή: real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: