Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» διεκδικούν να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία

Απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στα ΚΗΦΗ και στα ΚΔΑΠ, που επί 15 χρόνια εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Τα σχετικά προνοιακά προγράμματα εφαρμόζονται σε όλους τους δήμους, με 876 δομές και 3.500 εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι απαιτούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, με νομοθετική ρύθμιση που θα βάζει τέλος στην πολύχρονη εργασιακή τους ομηρία.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αναφερόμενος στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε πριν λίγες μέρες στον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και στην απάντηση που δόθηκε, ανέφερε πως αυτή ήταν «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πολλά, δυστυχώς διέψευσε πολλούς από τους εργαζόμενους».
Δυναμικό «παρών» στην πανελλαδική κινητοποίηση στο Σύνταγμα έδωσαν μεταξύ άλλων εργαζόμενοι στις δομές αυτές από την Πελοπόννησο, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους απεργούς, εξέφρασε τη στήριξη της δημοτικής αρχής στο δίκαιο αγώνα τους. Σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι στον Κοινωνικό Οργανισμό του δήμου Πατρέων, οι 16 εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εξυπηρετούν σε έξι δομές 450 άτομα που έχουν ανάγκη.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι εμπαίζονται προκλητικά από όλες τις κυβερνήσεις και τους ανακοίνωσε την προχτεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που στηρίζει τον αγώνα και τα αιτήματά τους για άμεση νομοθετική ρύθμιση του θέματος από την κυβέρνηση, προκειμένου να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να σταματήσει έτσι η πολύχρονη εργασιακή τους ομηρία. Υπογράμμισε ότι με τη μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων θα μπορεί ο δήμος να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες στον λαό της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: