Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Τραγωδία χωρίς τέλος .....

Δεκάδες οι νεκροί, αγνοούμενοι που δεν μπορούν να υπολογιστούν και πολλοί οι τραυματίες που άφησε πίσω της η φωτιά που προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ανατολική Αττική και στην Κινέτα.
Μόνιμα στη χώρα μας ο λαός βρίσκεται στο έλεος της κάθε φυσικής καταστροφής , αφού στη νεροποντή πνίγεται ,στη ζέστη καίγεται, στο σεισμό θάβεται στα ερείπια .........
Όμως αυτό που έγινε, ήταν ένα προαναγγελθέν έγκλημα με πελώριες πολιτικές ευθύνες. Ευθύνες που δεν μπορεί να αποποιηθεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αδιαφορώντας για τα μεγάλα κενά στη θωράκιση του λαού.
Ανύπαρκτα αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα. Σοβαρές ελλείψεις και κενά στην Πυροσβεστική, παρά τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των πυροσβεστών. Παντελής έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού που να παίρνει υπόψη τις ανάγκες προστασίας ζωών και περιουσιών. Έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης κρίσεων, διαφυγής και συγκέντρωσης κόσμου σε ανοιχτούς χώρους. Σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές παντός τύπου. Όλα αυτά κάνουν περιοχές μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης να είναι στην πραγματικότητα «ποντικοπαγίδες» και να εκθέτουν τους κατοίκους σε απίστευτους κινδύνους.
Ας ευχηθούμε η οργή και η αγανάκτηση που μας διακατέχουν να γίνουν προβληματισμός για τις πολιτικές που θυσιάζουν την προστασία τη ζωής και των περιουσιών του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: