Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Δραματική πρόβλεψη για πιθανό 3ο κύμα πανδημίας, με έντονα ανοδική τάση και δυναμική

  Ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης έκανε μία δραματική πρόβλεψη για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.
   Σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει ότι “στις 20 Ιανουαρίου ξεκίνησε πιθανώς το τρίτο κύμα με εντόνως ανοδική τάση και δυναμική που θα φτάσει πάνω από 1.800 κρούσματα ανά ημέρα μέχρι τις 20 Φλεβάρη.”
  12 περίπου ημέρες μετά το μερικό άνοιγμα της αγοράς και ενόψει των νέων μέτρων ανήρτησε τη δυναμική της επιδημίας όπως την αποτυπώνουν οι αναλύσεις του. Οι αναλύσεις που έγιναν αφορούσαν τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων…. 

Τι μας δείχνει η εικόνα (χρωματισμένη περιοχή): Στις 20/1 ξεκίνησε πιθανώς το 3ο κύμα με εντόνως ανοδική τάση και δυναμική που θα φτάσει πάνω από 1.800 κρούσματα ανά ημέρα μέχρι τις 20 Φλεβάρη…. Αυτή η πρόβλεψη γίνεται υπό την παραδοχή ότι το άνοιγμα της μέσης εκπαίδευσης και οι λοιπές αλλαγές από την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα επιδράσουν δραστικά στη δυναμική της πανδημίας πράγμα που το θεωρεί δύσκολο…. Μόνη μας απάντηση και άμυνα στο νέο κύμα -τονίζει-, είναι να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε όσο καλλίτερα μπορούμε τα ατομικά μέτρα προστασίας και να ενταθούν οι εμβολιασμοί……. Stay safe…."

Δεν υπάρχουν σχόλια: