Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

«Μία μέρα στο Δέλτα».

Μαθητές από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, το Δημοτικό Σχολείο Λουτρού και το Δημοτικό Σχολείου Κλειδίου με πρωτοβουλία του Yπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Α βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας, και με τη στήριξη του Δήμου Αλεξάνδρειας, κατέβηκαν την Παρασκευή 8 Απριλίου στις εκβολές του Λουδία, και βοήθησαν στον καθαρισμό της περιοχής. Οι μαθητές "ανέλαβαν" τμήμα της παραθαλάσσιας περιοχής μεταξύ των εκβολών του Λουδία και του Αλιάκμονα.
Ελπίζουμε ότι σύντομα μια έκθεση ζωγραφικής που άρχισε να ετοιμάζεται, με έργα των μαθητών, εμπνευσμένα από το χώρο και το έργο τους, θα παρουσιαστεί και στη πόλη μας.
Όλοι μας έχουμε την ανάγκη να δούμε τον τόπο μας μέσα από τα άδολα μάτια των μικρών παιδιών του τόπου μας , να επαναδιαπραγματευθούμε πανανθρώπινες αξίες όπως αυτή του εθελοντισμού και προπάντων να ανακαλύψουμε τα στοιχεία εκείνα που συνιστούν την ταυτότητα του τόπου μας.
Συγχωρητήρια αξίζουν τόσο στα παιδιά, όσο και στους δάσκαλους τους όχι μόνο γιατί καθάρισαν εθελοντικά κάποιο χωρο , αλλά κυρίως γιατί αποπειράθηκαν να καθαρίσουν και τις «τσίμπλες» κάποιων ,που αδυνατούν να δουν ότι τόσο το «Δέλτα» όσο και οι παρόχθιες περιοχές του Αλιάκμονα, θα μπορούσαν αύριο και σε βάθος χρόνου, να αποτελέσουν την παγκόσμια ταυτότητα του Ρουμλουκιού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

περάσαμε πολύ ωραία εκείνη τη μέρα, μαθαίνοντας να φροντίζουμε το περιβάλλον.
Μαθητής της έκτης τάξης Δημοτικού Σχολείου Κλειδίου.