Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Εφαρμοστικός «Εφιάλτης» !

Ο Εφιάλτης ήταν αρχαίος Έλληνας προδότης , γιος του Ευρυδήμου. Όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος παρουσιάστηκε στον Ξέρξη και του υπέδειξε τη στενή διάβαση (Ανοπαία Ατραπός) που έφερνε από το όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες και ανέλαβε να οδηγήσει από κει τους Πέρσες για να χτυπήσουν έτσι από τα νώτα τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα (480 π.Χ.).
Ο όρος Εφιάλτης χρησιμοποιείται και για να περιγράψει ένα όνειρο που προκαλεί μια δυνατή δυσάρεστη αισθηματική αντίδραση σε αυτόν που το βιώνει. Η αντίδραση συνήθως είναι φόβος ή τρόμος. Τέτοια όνειρα οφείλονται τις περισσότερες φορές σε σωματικές διαταραχές όπως υψηλό πυρετό, ή και σε ψυχολογικές διαταραχές όπως ψυχολογικό τραύμα και άγχος.
Εφαρμοστικός είναι ο νόμος που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας μας , όχι μόνο το άμεσο αλλά και το απώτερο.
Η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας μετατρέπεται ουσιαστικά σε μια ευτελή για τα ελληνικά συμφέροντα πώληση μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας, προς όφελος των δανειστών μας.
Οι 155 Έλληνες Βουλευτές που τον ψήφισαν ,αν είχαν μελετήσει ένα προς ένα τα άρθρα του και το περιεχόμενό τους και το έπραξαν τότε σε τι διαφέρουν από τον αρχαίο Εφιάλτη;
Δείτε εδώ όλο τον εφαρμοστικό νόμο με σχολιασμό

Δεν υπάρχουν σχόλια: