Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Κάποιοι σίγουρα παίρνουν …. ληγμένα.

Παρά τις λαϊκές κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια κατά της κυβέρνησης και τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  ο Γ. Παπανδρέου μίλησε τελικά χτες, στο ..«Βελλίδειο». Mε «σημαία» την παραπέρα μείωση των μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και τις αποσκευές του γεμάτες από ανατροπές, όπως η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, η δέσμευση ότι θα απολύσει χιλιάδες εργαζομένους στο δημόσιο τομέα και θα ελαστικοποιήσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σκέψη για ελάφρυνση των μέτρων ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα ληφθούν και πρόσθετα μέσα στο 2011, αν χρειαστεί. Εξήγγειλε "νέο εκλογικό νόμο" και δήλωσε ότι "όποια τράπεζα χρειασθεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το κράτος, να τη λάβει μέσα από κοινές μετοχές".
Να πετύχουμε, ζήτησε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός,«Ώστε αυτοί που ελπίζουν να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής την Ελλάδα, τις επιχειρήσεις, την γη και την εργατική της δύναμη να βρουν μπροστά τους κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα ».
Το ΠΑΣΟΚ δηλαδή μπορεί να εκποιεί τα πάντα αλλά οι Έλληνες …οφείλουν να αντισταθούν, ώστε η Ελλάδα να πουληθεί σε καλή τιμή και να πιάσει τα ..λεφτά της.
Κάποιοι σίγουρα παίρνουν …. ληγμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: