Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

δολοφονίες που κάνουν τον κόσμο …ασφαλέστερο

Οι κατά καιρούς πολιτικές ανάγκες των ΗΠΑ καθορίζουν ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός. Αν και αυτό είναι πολύ ρευστό αφού αλλάζει πολύ συχνά. Προχθές ο Μπιλ Λαντεν ,χθες ο Μιλόσεβιτς, ο Σαντάμ και ο Καντάφι ήταν φίλοι και ενισχύονταν τακτικά από τις Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ώστε να ξεμπερδέψουν με τους «εχθρούς» τους. Όταν αυτοί οι «εχθροί» έγιναν φίλοι, οι πρώην φίλοι έγιναν ..εχθροί. Κάπως έτσι συνεχίζεται η πλανητική αναταραχή και ο πόλεμος μετατράπηκε σε νόμιμο μέσο, αρκεί να χρησιμοποιείται με την έγκριση των ΗΠΑ ή ως "ανθρωπιστική" αναγκαιότητα: η μία πλευρά να είναι απασχολημένη με το να διαπράττει εγκλήματα και η αυτοαποκαλούμενη "ηθικά ανώτερη" πλευρά απλά να προσφέρει την …απαραίτητη τιμωρία.
Στον επίλογο η κάθε δολοφονία όπως π.χ. του Μπιν Λάντεν να χαιρετίζετε από τους Ευρωπαίους ηγέτες ως κάτι που κάνει τον κόσμο …ασφαλέστερο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δέκα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, διάφορες ομάδες, ακόμη και επιστημόνων, όπως οι «Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί για την 11η Σεπτεμβρίου- Αλήθεια» ή οι «Μελετητές της 11ης Σεπτεμβρίου, Αλήθεια και Δικαιοσύνη», έχουν αποκλειστικό τους στόχο τη διερεύνηση των συμβάντων.
Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους Τζ., να γνώριζε για την επικείμενη τρομοκρατική επίθεση, αλλά να μην έκανε τίποτα για να τη σταματήσει έτσι ώστε να αποκτήσει το άλλοθι για την διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Από τις γνωστότερες θεωρίες συνωμοσίας είναι οι εξής: * Η κυβέρνηση Μπους είχε τοποθετήσει από πριν εκρηκτικούς μηχανισμούς στους Δίδυμους Πύργους, διότι δεν ήταν δυνατό λόγω της στατικής τους να καταρρεύσουν μόνο από την πρόσκρουση των αεροσκαφών της American Airlines. * Το Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον επλήγη από αμερικανικό πύραυλο και όχι από το αεροσκάφος της προαναφερθείσας αεροπορικής εταιρείας. * Η πτήση 93 της United Airlines δεν συνετρίβη σε έδαφος της Πενσυλβάνια, αλλά κατερρίφθη από αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος.