Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Μοναχός πήγε στη φυλακή ο ...μοναχός.

Μονή Βατοπεδίου
Η υπόθεση του Βατοπεδίου, στην οποία ενέχονται συνολικά 32 πρόσωπα, όπου τα πολιτικά πρόσωπα έχουν ήδη εξασφαλίσει την ατιμωρησία, με την μέθοδο της παραγραφής, ξεκίνησε να ερευνάται από την Δικαιοσύνη τον Σεπτέμβριο του 2008 μετά από παραγγελία του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά.
O Εφραίμ, είναι ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους στην υπόθεση των ανταλλαγών της αγιορείτικης Μονής με το Δημόσιο, και κρίθηκε προφυλακιστέος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 23 Δεκεμβρίου, καθώς φέρεται να θεωρήθηκε ύποπτος για την διάπραξη νέων αδικημάτων. Βαρύνεται με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απάτη, σε απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις καθώς και με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι κατηγορίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπονται στο νόμο «περί καταχραστών του Δημοσίου» και ορίζουν σε περίπτωση καταδίκης ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο μοναχός Αρσένιος, συνεργάτης του Εφραίμ στην υπόθεση των ανταλλαγών.
Ο Εφραίμ αναχώρησε σήμερα με σκάφος από το Αγιο Όρος για το λιμάνι της Ουρανούπολης από όπου τον παρέλαβε αστυνομική δύναμη με τη συνοδεία των οποίων μετέβη οδικώς στην Αθήνα, στην Εισαγγελία Εφετών- αφού επιθυμία του ήταν να παραδοθεί στις αρχές- ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου και θα διανυκτερεύσει. Αυριο Τετάρτη το πρωί θα οδηγηθεί στη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες του agioritikovima.gr., φέρεται να ανέφερε: «... Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος καίγεται και τα κανάλια παρακολουθούν βήμα βήμα τον Εφραίμ. Για όποιον δεν θυμάται, στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου οι ευθύνες ήταν και πολιτικές, αλλά κανένας από όσους μετείχαν δεν κάθεται στο σκαμνί. Τώρα εκ του ασφαλούς παριστάνουν τον καμπόσο. Ο δε Καρατζαφέρης κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει ότι δικαίως του έχουν κολλήσει το παρατσούκλι «κωλοτούμπας».

Ανώνυμος είπε...

Το πραγματικό σκάνδαλο ήταν και παραμένει η δικαιοδοσία μονών και άλλων ιδιωτών πάνω σε γη που θα έπρεπε να ανήκει στο λαό

Ανώνυμος είπε...

Κωλοτούμπες ξανά από τον ΛΑ.Ο.Σ.
Σε ό,τι αφορά στις αντιδράσεις των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, αυτό που ξεχωρίζει είναι ο φαρισαϊσμός του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος, όλο το προηγούμενο διάστημα «λιθοβολούσε» τον Εφραίμ σαν πέτρα του σκανδάλου και τώρα ανέκρουσε πρύμναν, εγκωμιάζοντας το ρόλο του! Χτες ο Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας στον ρ/σ «Φλας» διαπίστωσε «σκοπιμότητες» πίσω απ' την απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου, λέγοντας: «Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι να πάει φυλακή ο Εφραίμ και να τραυματιστεί καίρια το κύρος της Εκκλησίας. Η φυλάκιση έχει στόχο την Ορθοδοξία».