«Πράσινες» πατάτες.
Μία τοξίνη που «παραμονεύει» στην κουζίνα είναι η σολανίδη, που υπάρχει
στις πατάτες οι οποίες έχουν πρασινίσει. Αυτό συμβαίνει όταν οι πατάτες είναι
εκτεθειμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα στο φως , οπότε και αυξάνονται τα γλυκοαλκαλοειδή.
Η σολανίδη ωστόσο βρίσκεται στην επιφάνεια της πατάτας και αν
αφαιρεθεί επιμελώς δεν χρειάζεται να τις πετάξετε. Εάν βέβαια αφού τις
μαγειρέψετε αισθανθείτε ότι είναι ακόμα πικρές στη γεύση τότε δεν πρέπει να τις φάτε.
Σε αντίθετη περίπτωση οι τοξίνες ενδέχεται να προκαλέσουν
πονοκέφαλο, ναυτία και εξάντληση.
Φυσικά το πρόβλημα αυτό μπορεί εύκολα να αποφευχθεί εάν αποθηκεύετε
τις πατάτες σας σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου