Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Συμπόσιο τέχνης στη Χαλκιδική

 Βρέθηκα μαζί με πολλούς άλλους εικαστικούς για ένα τριήμερο συμπόσιο τέχνης στη Χαλκιδική, εκεί  όπου διάχυτη είναι η εντύπωση μεταξύ των κατοίκων ότι αποτελούν τις Ιφιγένειες , ενός εθνικού εγκλήματος.
  Ήταν μια εκδήλωση που προστέθηκε στις πορείες, τις κινητοποιήσεις, τις ημερίδες, τις συναυλίες , τις θεατρικές παραστάσεις κτλ, των πολιτών του πολύπαθου αυτού τόπου.
 Είχα χρόνια να συναντήσω τέτοια σύμπνοια, και αγωνιστικότητα που να αγκαλιάζει μια ολόκληρη περιοχή. Αυτοί οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν, συλλογικά και δημοκρατικά, σχεδόν ολόκληρο τον κατασταλτικό μηχανισμό της βόρειας Ελλάδας. έχουν απολύτως ανάγκη τη συμπαράστασή μας
Επιβάλλεται  να τους υποστηρίξουμε γιατί έτσι υποστηρίζουμε και τους εαυτούς μας.
Οι εικαστικοί του ΣΚΕΤΒΕ πάντως δήλωσαν την Αλληλεγγύη τους μέχρι τη νίκη, στους  κατοίκους της Χαλκιδικής, που απέδειξαν πως τα κινήματα μπορούν να κερδίσουν, αρκεί να πετύχουν να ενεργοποιήσουν όλη την τοπική κοινωνία.

Αν θέλετε μπορείτε να υπογράψετε εδώ δηλώνοντας υποστήριξη στο αγώνα τους.
Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής αγωνίζονται εδώ και χρόνια ενάντια στις καταστροφικές εξορυκτικές δραστηριότητες, προκειμένου να προστατέψουν το περιβάλλον, την υγεία και τις οικονομικές δραστηριότητές τους. Ο κοινωνικός αυτός αγώνας έχει αντιμετωπιστεί με ακραία αστυνομική βία, κρατική καταστολή και δικονομικές αυθαιρεσίες, ενώ δεκάδες κάτοικοι κατηγορούνται για κακουργηματικά αδικήματα, αφού μαίνονται οι προσχηματικές διώξεις και τέσσερις αθώοι βρίσκονται στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: