Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Πάλη για κρατική χρηματοδότηση των δήμων

Στη διάρκεια της ορκωμοσίας του στην Πάτρα ο νέος δήμαρχος της πόλης, Κ. Πελετίδης, ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:
«Η ΄΄Λαϊκή Συσπείρωση΄΄ αναλαμβάνει τη διοίκηση του δήμου με αίσθημα ευθύνης σε μια περίοδο ραγδαίας επιδείνωσης των συνθηκών ζωής, των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης.
Η κυβέρνηση, υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, από τη μια χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων με μείωση μισθών, ακύρωση ασφαλιστικών και εργασιακών κατακτήσεων, από την άλλη τους ανοίγει δρόμους για επενδύσεις, κέρδη και σε τομείς λειτουργιών του δήμου. Μετατρέπουν τις βασικές ανάγκες, όπως διαχείριση απορριμμάτων, νερό, δημόσιους χώρους, σε πεδίο εκμετάλλευσης. Θα αντισταθούμε στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν να βάλουν στο χέρι δομές και λειτουργίες του δήμου. Είμαστε αντίθετοι στην εκχώρηση στα επιχειρηματικά συμφέροντα του θαλάσσιου μετώπου.
Είναι γνωστό ότι τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τη φοροληστεία του λαού μας, όπως ο ΕΝΦΙΑ, υπηρετούν την ανάγκη ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας. Η λειτουργία του δήμου θέλουν να εξασφαλίζεται με αύξηση της τοπικής φορολογίας παντού, ανταποδοτικά τέλη, διόδια κ.τ.λ.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου, με αποτέλεσμα τη μείωση των ανταποδοτικών τελών και με σκοπό την κατάργησή τους. Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές, προνοιακές και πολιτιστικές ανάγκες, για έργα αντισεισμικής - αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Θα αποτελέσουμε στήριγμα στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας (...) Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, δεν καλλιεργούμε αυταπάτες ότι όλα θα τα λύσουμε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε. Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτές. Βαδίζουμε κόντρα στο ρεύμα που οδηγεί στην καταστροφή του λαού. Θα είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προτάσεις μας και η δράση μας θα είναι απέναντι από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, του "Καλλικράτη". Αυτό είναι αναγκαίος όρος και προϋπόθεση για να υπηρετήσουμε ως νέα δημοτική αρχή το λαϊκό συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: