Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

διαμαρτυρίες για την προσφυγή στο ΔΝΤ

Τα πρώτα δακρυγόνα στη Αθήνα.
Η πρώτη αντίδραση στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για προσφυγή της χώρας στον διεθνή μηχανισμό στήριξης σημειώθηκε με μία μη προγραμματισμένη συγκέντρωση, χθες στις 6.30 το απόγευμα.
Η διαδήλωση ξεκίνησε από τα Προπύλαια και είχε ως προορισμό τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη λεωφόρο της Βασιλίσσης Σοφίας .
Στο ύψος του αγάλματος του Κολοκοτρώνη στην Παλαιά Βουλή 15 άτομα αποπειράθηκαν να προκαλέσουν προβλήματα και τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων σε όλους τους συμμετέχοντες. Η πορεία συνεχίστηκε χωρίς άλλα επεισόδια.
Η πρώτη τράπεζα στη Θεσσαλονίκη
Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης πραγματοποιήθηκε χθες και  στη Θεσσαλονίκη.
Πολίτες διάφορων πολιτικών δυνάμεων συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, που πέρασε και από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, που κράτησε περίπου δύο ώρες, κάποια άτομα που συμμετείχαν σ’ αυτήν, έσπασαν τζαμαρία και ΑΤΜ τράπεζας, που βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή, ενώ έγραψαν συνθήματα σε τοίχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: