Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Απεργιακός πυρετός σήμερα

Απεργιακός πυρετός σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) να καλούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα οικονομικά μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση και στις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί για το Ασφαλιστικό.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει από σήμερα η ΑΔΕΔΥ με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων, οι εφοριακοί, το προσωπικό των δήμων και νομαρχιών, οι εργαζόμενοι στις πολεοδομίες, δάσκαλοι και καθηγητές, οι πανεπιστημιακοί και οι καθηγητές ΤΕΙ, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Σε δεύτερη ημέρα απεργίας καλεί και σήμερα το ΠΑΜΕ. Συνεχίζουν επίσης για δεύτερη μέρα την απεργία η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η οποία αντιδρά στα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών που διαμαρτύρονται για τα μειωμένα -σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες- κονδύλια για τις εφημερίες του 2010, και παράλληλα ζητούν την τήρηση των όρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας και την έναρξη διαπραγματεύσεων για νέα κλαδική συμφωνία.
Παράλληλα, ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα θεατρικές παραστάσεις, καθώς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών θα συμμετάσχει στην απεργία του ΠΑΜΕ.
Στο μεταξύ, αποκλεισμένο είναι από χθες το πρωί παραμένει το λιμάνι του Πειραιά από ναυτεργάτες που διαμαρτύρονται για τα νέα οικονομικά μέτρα, αλλά και για τις δρομολογημένες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.
Εργαζόμενοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, έχουν αποκλείσει από το πρωί τις εισόδους των 4 κεντρικών ξενοδοχείων της πλατείας Συντάγματος, διαμαρτυρόμενα για το καπιταλιστικό σύστημα που όπως λένε στα συνθήματα τους έφτασε τους εργαζόμενους στη σημερινή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: