Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Το απεργιακό κύμα κατά των οικονομικών μέτρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. και κορυφώνεται την Τετάρτη με την κοινή απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.
Συγκεκριμένα, σήμερα απεργεί ο δημόσιος τομέας (ΑΔΕΔΥ), οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων (ΟΛΜΕ) και το ΕΚΑΒ. Την απεργία τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
Αύριο Τετάρτη απεργεί για δεύτερη ημέρα ο δημόσιος τομέας, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και το ΕΚΑΒ. Επίσης, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει η ΟΤΟΕ (εργαζόμενοι στις τράπεζες), η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Επίσης, λόγω της απεργίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, σήμερα υπάρχουν δεκάδες ματαιώσεις πτήσεις.
Ακόμη, απεργούν οι μηχανικοί, οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό.
Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απεργούν από την αρχή της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως το τέλος της βάρδιας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.
Κλειστά θα είναι αυριο Τετάρτη τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις, καθώς στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η ΓΣΒΕΕ (βιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι).
Κλειστός θα είναι ο εναέριος χώρος της χώρας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί.
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 5 Μαΐου αποφάσισε και το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα. Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: