Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

KKE Η κυβέρνηση οδεύει προς το έσχατο σημείο εξευτελισμού

Aντιπροσωπείες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ξεχωριστά, αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος, πραγματοποίησαν παραστάσεις στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, καταγγέλλοντας τη διαδικασία τροποποίησης του νομοσχεδίου που ψήφισε την Πέμπτη το κοινοβούλιο, που όριζε ότι τα σχετικά μνημόνια και συμφωνίες θα έπρεπε να εισάγονται στη βουλή προς συζήτηση και κύρωση, ενώ με αυτή την τροποποίηση στη βουλή τα ζητήματα αυτά θα φτάνουν μόνο προς συζήτηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία, η λέξη «κύρωση» αντικαθίσταται από τη φράση «συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους».
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του μιλάει για πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης που αποτελεί προσβολή, όχι προς το Κοινοβούλιο, αλλά προς το λαό. «Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της δεν διστάζουν να φτάσουν στο έσχατο σημείο εξευτελισμού προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή κατακραυγή και κυρίως να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο λαϊκό ταξικό κίνημα, που αντιπαλεύει τα βάρβαρα μέτρα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου», τονίζει.
O βουλευτής του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, υποστήριξε πως «δεν φέρανε χθες τη ρύθμιση, για να προλάβουν ονομαστική ψηφοφορία. Να σταματήσει εδώ η διαδικασία και να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του. Αλλιώς, να μας πείτε ότι η Βουλή είναι εδώ για να "ενημερώνεται" για τις συμφωνίες που υπογράφει ο υπουργός των Οικονομικών με το ΔΝΤ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».
Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε στις κατηγορίες περί «κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» υποστηρίζοντας πως πρόκειται για τροποποίηση έπειτα από αίτημα της ΕΕ, προκειμένου να υπογράψει το δανειακό πρόγραμμα της χώρας. «Σήμερα υπογράφω εγώ την δυνατότητα εκταμίευσης και βεβαίως η δανειακή σύμβαση θα έρθει στη Βουλή και θα ψηφιστεί. Τα όσα έχουν γίνει, είναι λοιπόν απολύτως ορθά», ανέφερε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: