Ο άνθρωπος κάποτε σκοντάφτει πάνω στην αλήθεια… αλλά σηκώνεται και συνεχίζει το δρόμο του.

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Παρέλυσε η χώρα χθες από την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

Χθες η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος. Αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη συνέχεια επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους στη Βουλή. Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ ομάδων νεαρών και της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε τράπεζες, καταστήματα και στάσεις λεωφορείων, να τραυματιστούν 7 αστυνομικοί, ενώ σημειώθηκαν 13 προσαγωγές και 6 συλλήψεις.Προβλήματα υπήρξαν και στο λιμάνι του Πειραιά καθώς μέλη του ΠΑΜΕ εμπόδισαν τον απόπλου των πλοίων. Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των συνδικαλιστών και της αστυνομίας. Κανονικά διεξήχθησαν τα δρομολόγια από τις 9 το βράδυ.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα δήλωσε.
«Κίνδυνος θάνατος για το λαό και για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, είναι το μνημόνιο, η πολιτική της κυβέρνησης, είναι η βία των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, είναι η βία που ασκούν δικαστές που πρακτορεύουν κυριολεκτικά τα συμφέρονται των εφοπλιστών. Για το λαό σωτηρία είναι η αντίσταση και η αντεπίθεση. Αυτό είναι σήμερα το κύριο καθήκον όλων μας».
Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα
"Τον φετινό Ιούλη κρίνεται το παρόν και το μέλλον τριών γενεών. Η επιβολή ή η ανατροπή του μνημονίου του ασφαλιστικού και του εργασιακού θα δώσει τη δυνατότητα στην κοινωνία να αντισταθεί και να αντέξει ή να ισοπεδωθεί. … Η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθεί να ξεθεμελιώσει τις κατακτήσεις της ελληνικής κοινωνίας, του λαού, των εργαζόμενων από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε αυτό. Ο ελληνικός λαός θα σηκώσει ανάστημα. Θα αποτρέψει την ισοπέδωση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: