Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

33ο συνέδριο της ΤΕΔΚ Ημαθίας.

Πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Βεργίνας χθες Σάββατο το 33ο συνέδριο της ΤΕΔΚ Ημαθίας.

Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στη ενημέρωση του Πολιτικού και Υπηρεσιακού Δυναμικού της Τ.Α. σχετικά με το πρόγραμμα Καλλικράτης (Ν 3852/2010).
Εισηγητής ήταν ο Ράλλης Γκέκας Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης Α.Ε.που ανέλυσε τις αλλαγές της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε και τις τεράστιες ασάφειες και αδυναμίες του νέου σχεδίου που απαιτούν ανάλυση, μελέτη και τις δέουσες ρυθμίσεις.
Ο τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος, εκνεύρισε παρευρισκόμενο δημοσιογράφο που κατηγόρησε το εισηγητή ότι εκθέτει τις απόψεις του …κου Σαμαρά, για να εισπράξει στο τέλος τη αγενή απάντηση από το εισηγητή ότι ..ακόμη και ο Αιστάιν δεν τόλμησε να κοντραριστεί με κάτι το ανίκητο….
Το γεγονός όμως που επισκίασε όλο το συνέδριο ήταν η στάση του Νίκου Παπαποστόλου δήμαρχου Βεργίνας,απέναντι σε καταγγελία εργαζομένων .
Αποχώρησε από τη αίθουσα τη ώρα της καταγγελίας ,και όταν προς το τέλος των εργασιών του συνεδρίου, υπό την πίεση των συνέδρων αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις απάντησε ότι <<είναι εσωτερικό θέμα του Δήμου >> !.
Το γεγονός ,ανέδειξε για πολλοστή φορά, τον νοσούντα δημαρχοκεντρικό χαρακτήρα της ΤΑ, τη περιφρόνηση των αιρετών στη δημοκρατία και στους θεσμούς που κλήθηκαν να υπηρετήσουν, αλλά και το τι μας περιμένει αύριο από τους ελέω Καλλικράτη , μελλοντικούς Υπερδημάρχους δυνάστες μας ,αφού με το καλημέρα του Καλλικράτη το 2011, προβλέπεται να απολυθούν 35000 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ…... κι αυτό θάναι μόνο η αρχή…….
Με τη ευκαιρία του 33ου συνεδρίου με πρωτοβουλία της ΤΕΔΚ τιμήθηκαν ο πρώην δήμαρχος Νάουσας Δημήτρης Βλάχος και ο Γιώργος Αμβρακίδης ,δημοτικός σύμβουλος Δοβρά επί …36 συναπτά έτη.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: