Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η ρύπανση της Τάφρου 66 και του ποταμού Λουδία

Η ρύπανση της Τάφρου 66 και του ποταμού Λουδία κατά την θερινή περίοδο λειτουργίας των εποχικών μονάδων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων σε Πέλλα και Ημαθία συζητήθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη.
Η κ. Τζάκρη δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπέβαλλε αίτημα στο υπουργείο Οικονομίας για χρηματοδότηση, ύψους 800 χιλιάδων ευρώ, του Ειδικού Διαχειριστικού Σχεδίου για τα υδατικά αυτά συστήματα, το οποίο θα υποδεικνύει συνολικά τις δράσεις και τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.
«Αν υπάρχει συντονισμός ενεργειών μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των τμημάτων Περιβάλλοντος των Ν.Α. και συμμόρφωση των βιομηχανιών, τα προβλήματα ρύπανσης στην Τάφρο 66 και στον ποταμό Λουδία θα περιορισθούν κατά πολύ», ανέφερε η κ. Τζάκρη.
 Δηλαδή 1) εάν ικανοποιηθεί το αίτημα στο υπουργείο Οικονομίας για χρηματοδότηση,( ύψους 800 χιλιάδων ευρώ! ), του Ειδικού Διαχειριστικού Σχεδίου για τα υδατικά αυτά συστήματα.
2) όταν θα υποδειχτούν συνολικά οι δράσεις και τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.
3)αν υπάρξει συντονισμός ενεργειών μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των τμημάτων Περιβάλλοντος των Ν.Α
Και το κυριώτερο
4) εάν φιλοτιμηθούν να συμμόρφωθουν οι βιομήχανοι (που κερδίζουν από τη ρύπανση )
Τότε και μόνο τότε ……τότε (δηλαδή ποτέ) «Τα προβλήματα ρύπανσης θα περιορισθούν κατά ….πολύ.»
 Ξεκάθαρα φαίνεται πως κάποιοι,κάπου μπέρδεψαν το «δούλεμα» με το «ψιλό γαζί» ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: