Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

σπάει η ....ραχοκοκαλιά

Φαίνεται ότι τελικά σπάει η λεγόμενη «ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας», που την αποτελούν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και έμποροι, οι οποίοι λυγίζουν κάτω από το βάρος της οικονομικής ύφεσης και των φορολογικών μέτρων που τους επιβάλει η κυβέρνηση, ανήμποροι πλέον να αντιμετωπίσουν αυτή τη λαίλαπα. Χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις κλείνουν στη χώρα μας, αλλά και όσες δεν έχουν κλείσει κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα στην ίδια θέση.
Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν βάλει λουκέτο 16.000 εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν άλλες 30.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 2011, αν δεν αλλάξει η κατάσταση, μπορεί να εξαφανιστούν από τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας άλλες 60.000 επιχειρήσεις και να χαθούν 150.000 θέσεις εργασίας.
Τα νούμερα περιγράφουν γλαφυρά την τραγικότητα της κατάστασης που επικρατεί. Αλλά δεν φαίνεται να συγκινούν κανέναν από τους διοικούντες, οι οποίοι έχουν αναλάβει, κατά τα φαινόμενα, την… εργολαβία της εξαφάνισης της ραχοκοκαλιάς της εθνικής μας οικονομίας, εξυπηρετώντας τους πολυεθνικούς ανταγωνιστές της.
Δεν φοβούνται, όμως, ότι – χωρίς ραχοκοκαλιά - θα καταρρεύσει ολόκληρη η οικονομία της χώρας μας;
Ο εμπορικός κόσμος της χώρας που με αγωνία περίμενε τις θερινές εκπτώσεις, (15 Ιουλίου – 31 Αυγούστου), με την ελπίδα να εισρεύσει στην αγορά το απαιτούμενο ρευστό, μέρα με τη μέρα διαπιστώνει ότι η θεωρούμενη σαν «σανίδα σωτηρίας» περίοδος δεν αποφέρει τα αναμενόμενα, για τη αποφυγή του <<λουκέτου>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια: