Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ιδιότυπος φασισμός

Απόσυρση του άρθρου 17 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας, με το οποίο απαγορεύεται το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους συλλήβδην, ζητούν, επικαλούμενοι επαγγελματική εξόντωση, οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες των μπαρ και ρεστοράν της Αθήνας. Στην ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου των επαγγελματιών μπαρ-ρεστοράν αναφέρεται «Η θέση μας είναι δίκαιη. Ο καθένας επιλέγει πού και τι θα φάει, τι θα πιει κ.ο.κ.», τονίζουν οι επαγγελματίες των χώρων εστίασης και αναψυχής που αρνούνται να αναλάβουν, όπως οι ίδιοι λένε, ρόλο χωροφύλακα και υπενθυμίζουν πως όπου εφαρμόστηκε το μέτρο, αφενός δεν παρατηρήθηκε μείωση των καπνιστών αφετέρου αυξήθηκε η ανεργία.
Στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι «στην Πτολεμαΐδα και στη Μεγαλόπολη πνίγονται καθημερινά οι άνθρωποι, οι τιμές του όζοντος είναι πάνω από τα επιτρεπτά όρια, ο υδροφόρος ορίζοντας είναι εμπλουτισμένος με αρσενικό, τόνοι ακατάλληλων τροφίμων κυκλοφορούν ελεύθερα».
Επίσης με την απαγόρευση χάνονται όσα χρήματα έδωσαν οι ιδιοκτήτες για την προετοιμασία των μαγαζιών σύμφωνα με όσα προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος. «Μας έχετε χορτάσει με υποκρισία και δεν κατανοείτε το μέγεθος της απελπισίας και της κακής ψυχολογίας των πολιτών - παρότι ξεκινήσατε με διαβουλεύσεις μας επιβάλλεστε, μας χειραγωγείτε, μας πνίγετε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: