Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Εδώ ρέουν μόνο τα ....μύρια

Ακατάλληλο για πόση και οικιακή χρήση βρέθηκε το νερό έξι ιδιωτικών γεωτρήσεων, από τις δώδεκα που υδροδοτούν εκτός σχεδίου περιοχές, στους Δήμους Καλλικράτειας, Μουδανίων και Τρίγλιας, οι οποίες στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από αυθαίρετες κατοικίες. Αυτό προκύπτει από τους ελέγχους που διενεργεί η Γενική Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι μισές δηλαδή γεωτρήσεις παρέχουν ακατάλληλο νερό ,εκεί όπου την υδροδότηση έχουν αναλάβει ιδιώτες, που όμως, δεν μπορούν πάντα να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες προδιαγραφές για την καταλληλότητα του νερού, όπως συμβαίνει με τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης. Ολόκληρο το άρθρο της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ .
Σιγά ,σιγά αλλά σταθερά το νερό από αγαθό μετατρέπεται σε εμπόρευμα με τις ευλογίες των κυβερνήσεων τις τελευταίας 20ετιας και υπό τη καθοδήγηση της ΕΕ και τώρα του ΔΝΤ .
Στο πολύπαθο Ρουμλουκι ,αντί της υδροδότησης με γάργαρα νερά των πηγών Βερμίου, προκρίνονται λύσεις εκατομμυρίων ευρώ με φίλτρα που χρησιμοποιούνται και στο Πακιστάν ,κατασκευάζονται άχρηστοι ..υδατόπυργοι ενώ οι μελέτες για χρόνια παραμένουν στα συρτάρια, περιμένοντας το …καλό ιδιώτη επιχειρηματία που με το αζημίωτο βέβαια με κάποια «λεόντεια» σύμβαση παραχώρησης τύπου ΜΕΑ-ΧΥΤΥ η κάποιο ΣΔΙΤ ,θα κληθεί εσπευσμένα να ….σώσει το τόπο μας… .
Στη Ημαθία οι κάτοικοι του ίδιου νομού, έχουν από καιρό ταξινομηθεί σε τρεις κατηγορίες, στους πρώτης διαλογής προνομιούχους της Βέροιας που πίνουν νερά πηγών, στους δεύτερης κατοίκους της Αλεξάνδρειας που κατά καιρούς τροφοδοτούνται και στους τρίτης διαλογής κατοίκους του Δήμου Πλατέως που περιμένουν τα φίλτρα για να πιούν νερό….

Δεν υπάρχουν σχόλια: