Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Γιατί αυτό το «καυτό μέτωπο» τώρα ?

Σκηνικό σύγκρουσης δημιούργησε η κυβέρνηση με τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν ανένδοτοι την απεργία τους, παρά την απειλή αυστηρών ποινών, όπως η άσκηση ποινικής δίωξης και η αφαίρεση της άδειάς τους.
Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των απεργών να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους, αν και είχαν ήδη τεθεί υπό καθεστώς επιστράτευσης, αιφνιδίασε την κυβερνητική πλευρά που την Παρασκευή το απόγευμα έλαβε την απόφαση της «μετωπικής σύγκρουσης», ενώ αποφασίστηκε να κινητοποιηθεί και ο Στρατός, ομολογώντας ουσιαστικά την έως εκείνη τη στιγμή αποτυχία της κυβέρνησης να ελέγξει την κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναρωτιόνταν προχθές για ποιο λόγο αποφασίστηκε να ανοίξει αυτό το «καυτό μέτωπο» με τους μεταφορείς στη δεδομένη κρίσιμη χρονική συγκυρία, αφού το επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων δεν πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου, όπως εξάλλου παραδέχτηκε στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής. Η κυβέρνηση ήδη αναζητά τρόπους επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος, που άρχισε να γυρίζει μπούμερανγκ σε βάρος της.
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Την αναστολή της απεργίας αποφάσισαν, με οριακή πλειοψηφία, οι ιδιοκτήτες φορτηγών στην έκτακτη γενική συνέλευσή τους σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: